Política

Òmnium reclama l’alliberament “immediat” de Sànchez i Cuixart

Mauri constata que la possible pròrroga de la presó preventiva dels ‘Jordis’ posa en evidència la situació de “vergonya” de la justícia espanyola

Acusa l’Estat de “jugar amb els terminis” i estar disposat a passar per damunt de “drets i llibertats” per mantenir la unitat d’Espanya

Òmnium ha reaccionat aquest dimarts a la petició de la fiscalia al Tribunal Suprem (TS) de fer una vista per revisar abordar una eventual pròrroga de la presó provisional del president de l’entitat, Jordi Cuixart, i de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) exigint l’alliberament “immediat” dels presos polítics.

En declaracions als mitjans, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que la possible pròrroga de la mesura preventiva és una evidència més de la “situació de vergonya” de la justícia a Espanya. Mauri ha denunciat que l’Estat “juga amb els terminis” i que per mantenir la unitat d’Espanya està disposat a “passar per sobre de qualsevol dret i llibertat essencial”.

Segons Mauri, la petició de la fiscalia demostra que “tant els fa” la situació de “vulneració” de drets fonamentals, dels presos i les seves famílies i de la ciutadania que “pateix”. I ha alertat que la justícia espanyola “no busca justícia sinó venjança”. Ha afegit que té la voluntat d’”escarmentar” a bona part de la societat catalana.

L’activista ha recordat que en dos anys el Suprem “no ha pogut provar” ni la rebel·lió ni la sedició de la qual s’acusa als líders independentistes empresonats. És per això que ha instat el tribunal a fer cas a Amnistia Internacional i al grup de treball contra les detencions arbitràries de l’ONU, que van dir que els presos haurien d’estar en llibertat “de forma immediata”.

Mauri ha explicat que no han rebut cap comunicació del Suprem, i que entenen que si dimecres es convoca aquesta vista, caldrà que avisin els advocats. La petició d’una vista per revisar la situació personal de Sànchez i Cuixart és un moviment preventiu de la fiscalia, amb el qual recorda al Suprem que el 16 d’octubre caduca la presó preventiva dels dos presos, i que si abans d’aquesta data no ha emès la sentència haurà de decidir si amplia la mesura cautelar o els allibera.

Mauri ha comentat que Cuixart està bé i que la possibilitat d’una pròrroga de la presó preventiva no fa minvar la seva actitud de defensa de drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES