Política

Junts per Figueres s’ofereix a ERC per substituir el PSC

Ho proposen sense condicions per mostrar “un govern d’unitat sobiranista” com a resposta a la sentència de l’1-O

Les formacions al govern no donen futur a la iniciativa del partit a l’oposició

“En moments excepcionals, solucions excepcionals”, diu Jordi Masquef. El portaveu de Junts per Figueres –a l’oposició amb vuit regidors– s’ofereix a l’alcaldessa, Agnès Lladó (ERC), per substituir el PSC –qualificat de partit del 155– i formar “un govern sobiranista i d’unitat com a resposta institucional a la sentència de l’1-O”. A la capital de l’Alt Empordà Lladó lidera un quadripartit format per ERC (cinc edils), el PSC (quatre), Guanyem Figueres (un) i Canviem Figueres (un), que ha deixat Junts –la llista més votada– a l’oposició. La proposta de Masquef és deixar fora el PSC i mantenir la resta de l’estructura del govern actual, sense cap altra contrapartida, només que Junts assumeixi les responsabilitats que tenen ara els socialistes.

L’oferta es va anunciar ahir públicament davant l’ajuntament, en presència dels regidors de Junts, poc després d’haver-la sotmès directament a l’alcaldessa. “Ens ha escoltat i ens ha dit que en política tot és possible”, explicava Masquef.

Respostes negatives

Tot i això, fonts d’alcaldia asseguraven uns minuts més tard que el suggeriment no s’agafava com una proposta seriosa, i el qualificaven “d’ocurrència” d’un partit a l’oposició en constatar que el govern funciona. La resta de formacions que es veurien involucrades en aquesta aposta tampoc li donaven gaire futur. “Volen aprofitar la situació buscant desestabilitzar el govern; entenc que no és fàcil assumir que no estan al govern, però el govern ens avenim i funcionem de manera homogènia”, deia Xavier Amiel, de Canviem Figueres. En un comunicat, Guanyem Figueres també qualificava de “cínica i desafortunada” la proposta de Junts, i els retreia que no tenen “cap sentit polític” i que només pretenen “generar confusió entre la ciutadania independentista”.

Contra el partit del 155

Per Jordi Masquef, en canvi, la seva proposta permetria formar “un govern de 15 regidors, un equip catalanista i sobiranista, basat en el consens polític i la unitat d’acció que molts reclamen i que serà necessària” l’endemà que es faci pública la sentència. Demana una resposta clara i contundent a la situació que viu el país i que no veu possible en un govern “amb el PSC, que no només va avalar el 155 sinó que avui amenaça de tornar a aplicar-lo”.

Tot i que Masquef en els últims mesos ha estat força crític amb l’alcaldessa i els partits amb qui avui vol governar, assegura que “l’episodi del 26 de maig està tancat” i que s’obre una nova etapa. “La nostra entrada és en clau exclusivament figuerenca, en cap cas significaria empitjorar la situació de les arques municipals i no té data de caducitat”, assegura, tot i el poc ressò que ha tingut per ara.

LES FRASES

La millor resposta política a la sentència és un govern compromès i allunyat de tots aquells que encara donen suport al 155
És una proposta de col·laboració, sense contrapartides i per una unitat que vol la ciutadania
Jordi Masquef
Portaveu de Junts per Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia