Política

El 57,5% dels catalans creu que ningú va guanyar el debat de política general, segons el CEO

La meitat dels enquestats considera que la situació política empitjorarà després d’aquest debat

El 57,5% dels catalans creu que ningú va guanyar el debat de política general del 25 i 26 de setembre, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Un debat que va estar marcat per la tensió que es va viure a l’hemicicle després de fer-se pública la presó preventiva dels membres dels CDR detinguts. Pel que fa al rànquing de guanyadors, en segon lloc se situa el president de la Generalitat, Quim Torra, amb el 11,3% i a la cua hi ha un triple empat entre la portaveu de Cs, Lorena Roldán, el president del PP català, Alejandro Fernández, i Albert Batet (JxCat). Tots tres amb un 0,3%. D’altra banda, el 50,3% dels enquestats creu que la situació política empitjorarà després del debat de política general. Només un 7,2% pronostica una millora.

Pel que fa al grau de satisfacció dels enquestats sobre el debat de política general, la mitjana és de 3,63. Una xifra semblant al 3,77 que va obtenir el darrer debat de política general.

La gran majoria dels ciutadans, un 91,5%, creu que les crítiques, retrets i acusacions d’uns contra altres va predominar en les intervencions dels representants polítics. I només un 4,1% hi va veure propostes per solucionar els problemes del país.

Pel que fa a les valoracions de les intervencions, el president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat de la CUP Carles Riera empaten en primera posició amb un 4,61. El president de la Generalitat, Quim Torra, se situa en quarta posició amb un 4,33 i en últim lloc hi ha la portaveu de Cs, Lorena Roldán, amb un 1,72.

L’enquesta també pregunta per la percepció que els missatges de Torra i Roldán han causat a la ciutadania. Així, l’estudi diu que el 39,9% dels entrevistats consideren que el president no va transmetre confiança en el futur polític i un 35,8% que no en va transmetre gaire; mentre que només un 14,8 creu que ho va fer bastant i un escàs 5% que ho va fer molt. La fortalesa del Govern i la fermesa en les decisions tampoc van ser valors que els ciutadans detectessin massa en Torra, donat que només un 6,3% diuen que ho van notar clarament i un 23% bastant; mentre que un 33,6% considera que no van tenir gens aquesta percepció i un majoritari 34%, no gaire.

Pel que fa al discurs de Roldán, un 63,5% creu que no va demostrar tenir propostes reals davant la política del Govern, i un 21,7% que no ho van detectar gaire. Només un 6,9% consideren que la líder del partit de l’oposició va donar bastant la imatge de controlar aquest aspecte. A més, un 64,8% dels enquestats considera que no va transmetre gens de confiança a la societat catalana i un 21,1%, que no ho va fer gaire; mentre un minoritari 6,9% veu que ho va aconseguir transmetre bastant.

Les percepcions dels ciutadans asseguren també que un 75,2% va veure demagògiques les intervencions de Roldán, i un 52,8% van detectar el mateix en el discurs de Torra. Percentatges semblants aconsegueixen els que veuen superficials les paraules de la líder de Cs (71,4%) i els que consideren que Torra també ho va fer (53,1%).

En valors en positiu, el president passa per davant de la portaveu de Ciutadans, i veuen que va tenir una intervenció seriosa (un 46,5% davant un 14,5%), clara i comprensible (60,1% davant un 39%), i constructiva (38,7% davant un 11,6%).

Després d’aquest debat de política general, els ciutadans també han valorat si la imatge que tenen dels seus líders és millor, pitjor o segueix igual que abans de la sessió. Un 60,1% dels enquestats consideren que Roldán ha perjudicat la seva imatge amb la intervenció al ple, un 25,8% considera que manté la percepció que tenia, i un 5,3% veu amb millors ulls la líder de Cs. En el cas de Torra, un 39,3% diu que ha empitjorat la seva imatge, un 37,1% creu que la manté igual, i un 20,4% considera que ha millorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs