Política

Crida de JxCat a la mobilització i a les urnes contra la repressió

Els presidents Torra, Puigdemont i Mas defensen no fer cap pas enrere amb la sentència, i agafar la iniciativa per a la independència

Borràs anima l’Estat espanyol a “descobrir la democràcia”

JxCat va omplir ahir el Centre Cultural de Terrassa en el primer acte de precampanya amb l’objectiu d’esperonar l’electorat perquè davant la sentència no faci “ni un pas enrere” i participi en totes les mobilitzacions i concentracions que s’organitzin. Hi va participar tot el ferro, amb intervencions dels presidents Artur Mas, Carles Puigdemont –per videoconferència– i Quim Torra, i va tancar l’acte la cara visible de la llista al Congrés, Laura Borràs, compartint la idea de recuperar l’esperit de l’1-O i la iniciativa davant l’onada repressiva de l’Estat.

Amb la participació d’alcaldes, diputats i membres de les llistes –la intervenció de Roger Español fitxat per al Senat va ser de les més aplaudides–, el president Torra va fer una crida “a no tenir por”, a “mantenir-nos ferms i en la nostra dignitat i compromís per aquest país” participant pacíficament en totes le concentracions de rebuig a la sentència perquè “la repressió mai ha vençut els catalans”. Abans Mas li havia donat ànim per ser el blanc d’un actuació “innoble, indecent i immoral” de Cs i el PP al Parlament acusant el president, “i sense proves, de connivència i cooperació amb qualsevol moviment violent”. Mas va parlar de l’operació de treure Franco del Valle de los Caídos per lamentar que, “mentre hi hagi gent a la presó i l’exili per defensar la causa noble de la llibertat, l’esperit del dictador encara hi serà”.

Les crítiques a la política espanyola van seguir amb Puigdemont qualificant-los de “veritables fracassats” per no posar-se d’acord usant les eines de la democràcia per resoldre els problemes de la gent i va assegurar que només “les urnes i els vots” seran la manera per enderrocar els murs que “empresonen la voluntat del poble català”. Borràs va ironitzar amb la celebració del Dia de la Hispanitat i amb el que anomenen descobriment d’Amèrica, recordant que la van “conquerir i sotmetre, com els passa amb la democràcia”, instant-los al fet que “estaria bé que arribats a aquest punt la descobrissin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia