Política

Uns 200 joves es manifesten a Lleida contra les detencions

La marxa s’ha dirigit sense incidents fins a la Subdelegació del govern espanyol on han fet una seguda davant la policia

Els Mossos detenen dos joves que carregaven pedres en motxilles

Uns 200 joves s’han manifestat aquest dijous al vespre per Lleida per protestar contra les detencions i l’enviament a presó d’un dels detinguts pels aldarulls.

La reivindicació ha començat a mitja tarda al davant del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i poc després de les set ha començat una marxa que ha transcorregut sense incidents fins a la Subdelegació del govern espanyol a Lleida. Allà els joves han fet una asseguda davant dels efectius dels Mossos d’Esquadra. Uns tres quarts d’hora més tard han desfet el camí recorregut i han tornat fins a la plaça Víctor Siurana, al davant del Rectorat, sense que s’hagin registrat incidents.

Des que es fan protestes per la sentència de l’1-O a Lleida hi ha hagut més d’una vintena de detencions. Durant els aldarulls de la nit de dimarts hi va haver 8 detencions i l’endemà al matí es va detenir una novena persona a Balaguer.

Aquests detinguts han passat aquest dijous a disposició judicial i han quedat tots en llibertat amb càrrecs i la prohibició d’atansar-se a menys de 500 metres de la Subdelegació del govern espanyol.

Un dels detinguts se l’ha enviat a presó sense fiança per atemptat a un agent de l’autoritat i desordres públics.

Durant els aldarulls de dimecres a la nit hi va haver onze detinguts més, que encara són a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, pendents de passar a declarar, previsiblement, aquest divendres.

Motxilla amb pedres

Aquest vespre han estat detingudes almenys dues persones més. Els Mossos d’Esquadra han arrestat dos joves que carregaven pedres en motxilles a l’entorn del riu Segre. La policia els acusa d’un delicte de desordres públics. Sospiten que volien fer servir les pedres per provocar aldarulls a la manifestació que ha tingut lloc per protestar contra les detencions d’aquesta setmana en les manifestacions contra la sentència de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia