Política

Torrent, Colau, CCOO, UGT, PIMEC, Foment i el Cercle d’Economia creen un espai per “desescalar” la violència

Institucions i entitats socials i econòmiques treballaran per a una “solució democràtica al conflicte polític” i no convoquen el Govern

El president del Parlament, Roger Torrent, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els sindicats CCOO i UGT, les patronals PIMEC i Foment, el Cercle d’Economia i altres organitzacions com LaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la FAVB han creat un espai de treball per “desescalar i posar fi a totes les violències”.

Aquest espai, que asseguren que representa una “àmplia transversalitat del país”, també tindrà com a objectiu “acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític”.

A més, neix amb una “vocació de continuïtat i voluntat d’ampliar-se a més actors institucionals i socials”. Segons ha pogut saber l’ACN de fonts de Palau, no han convocat al Govern a participar a la iniciativa.

De fet, l’alcaldessa Colau no ha participat aquest matí a la reunió que el president Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès han celebrat amb els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona per analitzar la situació a Catalunya arran dels incidents d’aquesta setmana.

Colau, tot i que segons fonts del Govern havia confirmat que hi participaria, a última hora no ho ha fet perquè ha assegurat que volia buscar un espai més ampli de consens en contra de la violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia