Política

Converteixen la delegació del govern en un abocador

La convocatòria de Pícnic per la República va congregar prop de 3.000 persones que van llençar bosses de brossa en un ambient festiu

L’edifici estava fortament blindat per la policia

“Després de tants anys sense llençar ni un sol paper a terra tenim molta brossa acumulada”, deia ahir una senyora mentre s’apropava cap a les tanques que blindaven la delegació del govern espanyol a Barcelona. En un ambient festiu, unes 2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, convocades per Pícnic per la República, es van apropar tant com van poder a l’edifici de la representació de l’executiu espanyol a Barcelona, que estava protegit amb un perímetre de tanques i fortament custodiat per la policia A la cantonada del carrer Mallorca amb Bruc, una més amunt de l’edifici de la delegació, la brossa que els manifestants van anar abocant durant més d’una hora es va amuntegar fins al capdamunt de les tanques, en una acció de denúncia simbòlica cap a l’actitud de l’Estat arran de la sentència de l’1-O.

Els concentrats no van deixar d’entonar tota mena de càntics en to festiu, mentre dos helicòpters sobrevolaven l’espai. Cada bossa abocada era celebrada pels presents amb forts aplaudiments. Algunes estaven plenes de globus i papers, però hi havia també veïns que hi van portar les seves escombraries domèstiques. Alguns dels concentrats van provar de fer punteria als agents i a les furgonetes policials, però ho tenien complicat per encertar a causa de la distància que els separaven. Els organitzadors tenien cura que no es produís cap incendi amb el material acumulat i quan un jove que anava a abocar un exemplar de la Constitució va intentar calar-li foc abans de llençar-lo, li van recordar que allò era un abocador i no una incineradora.

“Com que a Barcelona ens cremen tots els contenidors, aquest és el millor lloc per abocar la brossa”, deien. Molt celebrada va ser l’arribada d’un home amb una nena a coll que portava una capsa amb el que simulaven ser les restes de Franco. La convocatòria que va aplegar famílies amb infants, gent gran i joves que van tornar a reclamar la llibertat per als presos polítics i la dimissió del conseller Buch, entre d’altres peticions. També hi van acudir el col·lectiu de Mares i Àvies per la República que, amb un mocador vermell al coll, duien cartells on hi deia “No toqueu els nostres fills.” L’acte es va acabar amb la il·luminació dels telèfons mòbils de tots els presents mentre entonaven a crits “ni un pas enrere” i cantaven Els Segadors.

Talls posteriors

Un cop desconvocat l’acte, una part dels assistents va desplegar-se per la Diagonal cap al passeig de Gràcia, i des d’allà van baixar fins la plaça Catalunya per apropar-se a la plaça Urquinaona i la via Laietana per la ronda de Sant Pere. Un cop arribats a la via Laietana van seure a terra al davant de la prefectura de la Policía Nacional, i en un ambient tranquil van entornar diverses consignes. Els congregats anaven amb la cara destapada i mantenien una actitud pacífica Una altra part dels participants en l’acció de Pícnic per la República van marxar cap a la Meridiana per afegir-se al tall que es feia en aquesta avinguda des de les set de la tarda a l’altura de Fabra i Puig. Allà la tranquil·litat era també la nota dominant, en un ambient festiu i entre grups asseguts al mig de la calçada que aprofitaven per sopar i per jugar a cartes.

Actes de suport als set activistes CDR i més protestes

Sabadell solidari

La plaça de la Creu Alta de Sabadell va ser l’escenari ahir d’una jornada de solidaritat per recaptar diners per als set detinguts el 23 de setembre passat al Vallès Occidental i Osona i les seves famílies. Diverses entitats, col·lectius i persones a títol individual van organitzar un programa que des del migdia i fins al vespre va tenir actuacions musicals, circ, un vermut solidari i un dinar popular. El membre del col·lectiu Sèpia Verda Ricard Fernàndez va explicar a l’ACN que amb la recaptació es farà front a les despeses dels advocats i dels trasllats a Madrid dels familiars per veure els detinguts a la presó.

Concentracions als jutjats de Girona i Tarragona

Familiars i amics de detinguts en les mobilitzacions es van concentrar ahir davant dels jutjats de Girona i Tarragona per reclamar-ne la llibertat. Vuit van quedar en llibertat provisional a Tarragona. A Girona es va fer un bloqueig en decretar-se dues presons provisionals i una llibertat.

Ferida per una bengala a Girona

L’advocat Benet Salellas fa una crida per recollir imatges de la nit de divendres passat al carrer Figuerola de Girona, ja que una dona està greument ferida per una bengala que van tirar-li al seu balcó, on tenia una estelada. A Twitter moltes persones demanen vídeos per denunciar abusos policials o com a prova exculpatòria per a qui s’ha decretat la presó per desordres públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona