Política

Junqueras acusa l’Estat de “piròman”

L’exvicepresident del Govern i líder d’ERC demana “fer-ho més bé” que l’1-O “per implementar el resultat”

L’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assenyalat les institucions estatals i els seus portaveus com a “piròmans” que han contribuït a escalar el conflicte polític. En una entrevista amb TV3, el també líder d’ERC ha assegurat que “la manera d’acabar amb els aldarulls és fent política, canalitzant el sentiment i els anhels de tota aquesta gent que volen una solució política” a l’actual escenari. “L’Estat ha de seure d’una vegada a una taula i parlar de com es troba aquesta solució política. I tothom sap que s’acabarà amb urnes”, ha afegit.

Junqueras ha aprofitat l’entrevista per condemnar “totes les violències, totes”, també la policial durant el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, apostés per l’autodeterminació com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O, ha demanat “fer-ho més bé, amb plenitud i amb capacitat d’implementar el resultat”, no com el 2017. “Ho farem tan aviat com estiguem en condicions, quan sigui possible”, ha garantit.

Ha reconegut que hi ha “diferents visions estratègiques” que han dificultat una resposta consensuada a la sentència, que creu que “acabarà arribant”, i ha defensat iniciatives com les marxes que l’ANC i Òmnium van impulsar la setmana passada des de diferents ciutats fins a Barcelona. Sobre els disturbis que s’han reproduït els darrers dies, els ha atribuït a la negativa de l’Estat a buscar una solució i a la resposta policial a l’1-O: “Tot això va començar perquè, senzillament, volíem votar i hi van respondre violentament. I després s’han passat dos anys escalfant l’ambient”, tant des de la dreta com des del PSOE, ha lamentat. Malgrat tot, ha demanat “no caure en la temptació de dreceres que no porten enlloc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia