Política

Canadell veu una “irresponsabilitat” que Sánchez no vulgui dialogar amb Torra

El president de la Cambra de Comerç afirma que hauria subscrit el comunicat conjunt de patronals i sindicats

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha titllat d’ “irresponsabilitat” que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es negui a dialogar amb el president del Govern, Quim Torra, arran dels incidents violents de la setmana passada viscuts a Barcelona en les protestes contra la sentència del procés. “S’ha de tallar ja i hi ha d’haver una asseguda per dialogar i negociar quina és la sortida per a la situació actual”, ha afirmat el president de l’ens cameral, després de l’esmorzar informatiu Fòrum Tribuna amb el secretari general de l’UGT a Catalunya, Camil Ros. D’altra banda, Canadell ha explicat que haurien subscrit el manifest conjunt de les patronals Pimec i Foment i els sindicats i ha reivindicat que representa 400.000 empreses.

“En tot moment hem parlat d’anar el màxim units possible en el sector empresarial i per què no el sector sindical. Si ens haguessin convidat hi haguéssim anat”, ha comentat el president de la Cambra, que ha assegurat que el comunicat “no ens fa mal d’ulls”, tot i que “probablement” li haurien afegit unes “altres declaracions”. “S’hi ha de ser per aportar cadascú la seva part”, ha dit.

En el comunicat conjunt, patronals i sindicats van fer una crida a institucions, partits, entitats socials i econòmiques i a la ciutadania en general a “restablir els espais de convivència i cohesió social que facilitin un clima idoni pel diàleg i negociació que garanteixi l’estabilitat política, econòmica i social”.

Sobre les imatges de violència els darrers dies a Barcelona, Canadell ha subratllat que “no ajuden” i ha pronosticat un impacte econòmic a curt termini però que “si es controla serà petit”. El president de la Cambra ha reiterat que el “problema que hi ha al darrera” és el dèficit fiscal. “Cal una solució, això és molt més important que l’impacte d’aquestes imatges en aquest moment. Aquest país vol seguir endavant, creixent, té molta potencialitat però dins de l’Estat espanyol en un Estat que l’únic que fa és reprimir i no dialogar tenim poc futur”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia