Política

Torra, a Iceta: “Un cop tingui Sánchez al telèfon, passi-me’l i així podré parlar amb ell”

El vicepresident Aragonès retreu als comuns que facin campanya al Parlament en lloc d’instar Sánchez a parlar amb Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest dimecres que ha sumat una trucada més al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i ja van cinc les que ha fet sense aconseguir parlar amb el líder socialista. Durant la sessió de control al ple del Parlament, Torra s’ha dirigit al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per demanar-li que “faci un servei important al país” i faciliti que els dos presidents dialoguin. “Vostè, que seguir que li agafa la trucada, un cop tingui Sánchez al telèfon, passi-me’l i així podré parlar amb ell”, ha etzibat Torra al líder del PSC. I és que el president ha aprofitat per seguir reclamant “diàleg” amb el cap de l’executiu de l’Estat: “Seat and talk, please”, li ha dit en anglès.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha retret a Ciutadans que vulgui imputar al Govern un “delicte de malversació sense despesa” per l’1-O. “No hi ha hagut despesa ni ús de fons públics”, ha defensat durant la sessió de control, després que la formació taronja hagi preguntat com l’executiu reclamarà “fins l’últim cèntim robat” per l’1-O després de la sentència de Tribunal Suprem. En aquest sentit, Aragonès ha instat Cs a reclamar davant l’Estat les partides que pertoquen a Catalunya i a no deixar-se “cegar pel seu nacionalisme espanyol”. “Deixin la demagògia i posin-se al que toca”, els ha recomanat.

D’altra banda, Aragonès ha reclamat als comuns que es deixin de partidismes i els ha recriminat que portin la campanya electoral al Parlament en lloc d’aprofitar per reclamar al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que “despengi el telèfon” i parli amb el president, Quim Torra. El vicepresident ha apuntat que no hi poden haver excuses després de la sentència “venjativa i d’escarment” i ha insistit en la condemna de la violència que hi pugui haver i en la reivindicació e les mobilitzacions massives i transversals.

El ple del Parlament de Catalunya està previst que s’allargui fins demà dijous a la tarda. El ple comença amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra. L’ordre del dia inclou també el debat final de la Proposició de llei de modificació parcial de la Llei 2/2000, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, que també modifica la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; el debat i la votació per convalidar o derogar el Decret llei 14/2019, pel qual s’autoritza la creació de 750 places per al Cos de Mossos d’Esquadra i de 250 per al de Bombers de la Generalitat; el debat i la votació de set mocions, i les interpel·lacions que presentin els grups i subgrups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia