Política

Sánchez adverteix el Govern i el Parlament que “qui creui la frontera de la Llei” toparà amb la “resposta ferma” de l’Estat

El candidat del PSOE insisteix en campanya que l’independentisme “desitja que governi la dreta”

Afirma que “no hi pot haver diàleg per retorçar la llei”

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimarts “el govern de la Generalitat i els diputats independentistes del Parlament de Catalunya” que “qui creui la frontera de la llei es trobarà la resposta serena i ferma de l’Estat democràtic i de dret”. En un acte electoral a Segovia, Sánchez ha insistit que “no hi pot haver diàleg per retorçar la Llei” i ha tornat a demanar a Torra que en comptes de trucar-lo “el primer que ha de fer és una crida a la convivència a Catalunya i defensar les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. També ha reiterat que l’independentisme “està desitjant que la dreta torni al govern a Espanya”.

Sánchez ha assegurat de nou que l’independentisme és “minoritari des del punt de vista social” i “prova d’imposar el seu projecte”. Ha rebatut el discurs dels qui defensen el dret a decidir assegurant que “en els últims anys no hi ha hagut cap altra comunitat autònoma amb més votacions, i la societat ha donat l’esquena als projectes independentistes”. “Hi ha una majoria social a Catalunya que vol viure en convivència i cohesionada i no viure en incertesa i provocació per part del projecte independentista”, ha dit.

Sánchez també ha tornat a acusar els partits de la dreta de ser deslleials amb el seu executiu. “Estem gestionant una sentència sobre fets que van tenir lloc durant el govern del PP, i el mínim que els demanem és que siguin lleials”, ha dit. En aquest sentit ha afirmat que el seu executiu sabia “perfectament” que “la sentència del Suprem suposaria una convulsió a la societat i al mapa polític català”, però ha donat una resposta “ferma” i “proporcional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia