Política

Cs, PSC i PP presenten peticions de reconsideració perquè la Mesa rebutgi la resolució dels independentistes

Creuen que diversos apartats contravenen el TC

Els grups parlamentaris de Ciutadans, PSC-Units i PP han presentat la petició de reconsideració a la Mesa perquè faci marxa enrere i no admeti la proposta de resolució que els tres partits independentistes van presentar dimarts. Segons els socialistes, els punts 1 –de “rebuig a la sentència del Suprem”- i 11 –on s’avisa que es “reitera i reiterarà” el suport a l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia- són contraris a les tesis i advertències dictades pel Tribunal Constitucional i a la pròpia carta magna. És per això que reclamen la reconsideració de la seva admissió a tràmit i, a més, demanen “un informe als serveis jurídics de la cambra” que determini l’adequació de la resolució a la legalitat vigent i les indicacions del TC.

Segons l’escrit de reconsideració dels socialistes presentat aquest dimecres –i anunciat el passat dimarts-, els punts més polèmics podrien ser “manifestament contraris a principis bàsics constitucionals i estatutaris” i “infringir les decisions del Tribunal Constitucional”, així com contribuir a la vulneració de drets dels diputats i del “’vius in officium’ dels membres de la cambra”.

Els populars qüestionen, especialment, els apartats onzè – en què s’avisa que es reiterarà el suport a l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia tants cops com ho vulguin els diputats- i el tretzè – en què es recorda que el Parlament ha aprovat desenes de resolucions polítiques sobre el dret a l’autodeterminació i es compromet a “seguir-ho fent” si aquesta és la voluntat de la cambra.

El PPC creu que aquests apartats contravenen diverses sentències i interlocutòries del Tribunal Constitucional, a més de presentar un contingut “clarament inconstitucional”. Així, creuen que la Mesa ha incomplert l’obligació d’inadmetre a tràmit iniciatives parlamentàries contràries a la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia