Política

Canadell troba a faltar la condemna a la violència “gratuïta” de la Policia Nacional en el manifest de PIMEC i Foment

El president de la Cambra també creu que l’exigència de diàleg s’hauria de dirigir a l’Estat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, comparteix el 80% del manifest de PIMEC i Foment del Treball després de la sentència del procés i de les jornades de protesta al carrer però ha trobat a faltar una condemna a la violència “gratuïta” de la Policia Nacional. Canadell ha explicat que han rebut el manifest aquest dimecres al matí i que no el signarien tal qual, tot i coincidir en la rebutja a la judicialització i la petició de diàleg. Malgrat tot creu que quan es condemna la violència s’hauria de parlar “sobretot” de la que han exercit “les forces de seguretat de l’Estat”. A més, l’exigència de diàleg “s’ha de traslladar a l’Estat espanyol perquè el Govern ha mostrat sobradament la seva voluntat de diàleg”.

Sobre la policia, ha afirmat que s’han pogut veure “molts casos” de “violència gratuïta” per part de la policia espanyola i ha lamentat que no se’n parli al manifest de les dues patronals. Ha afegit que des de la Cambra condemnen “tot tipus de violència” però ha afegit que és important criticar la que s’ha exercit “cap a manifestants i vianants que circulen per la via pública pel fet de portar una estelada”.

En ser preguntat sobre si els Mossos no havien exercit també violència, ha contestat que “evidentment hi ha de tot” però que per les imatges que ha pogut veure “n’hi ha més per part dels cossos de seguretat de l’Estat”. “Però també hi ha dels Mososs”, ha puntualitzat.

Foment i PIMEC presenten aquest dimecres al migdia aquest manifest conjunt, presentació a la qual assisteix Canadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia