Política

L’Estat anul·la un acte que havia atret la protesta

La delegació del govern diu que cancel·la una reunió d’Espanya Global amb els cònsols pels danys de l’aiguat

La secretària d’estat d’Espanya Global, Irene Lozano, no es va reunir finalment ahir amb els cònsols de Barcelona tal com estava previst perquè el govern espanyol estava “al costat dels veïns i les veïnes dels municipis afectats” pels danys dels aiguats, segons va informar la delegació del govern de l’Estat a Catalunya. La comunicació pública de la cancel·lació de l’acte no es va fer fins a quarts de dotze del migdia, quan centenars de manifestants ja protestaven al crit d’“Espanya Global, mentida total” davant de la seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, on Lozano s’havia de trobar amb els cònsols.

La reunió de Lozano amb els representants estrangers, acompanyada de la delegada del govern Teresa Cunillera i una sotsdirectora general del Ministeri d’Afers Exteriors, Pilar Terrén, estava prevista per a quarts d’una del migdia. Des de les onze del matí, centenars de manifestants convocats per Pícnic per la República i l’ANC es concentraven a la plaça de la Catedral amb el lema en anglès “Espanya no parla, Espanya condemna” i amb crits contra la justícia espanyola i la sentència del Tribunal Suprem o a favor dels presos polítics i la independència. A quarts de dotze, els manifestants ja omplien el petit espai del carrer dels Comtes situat entre la seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó i l’absis de la catedral. Però la porta d’accés a l’arxiu històric estava tancada, només hi havia un guarda de seguretat i cap cordó policial.

A dos quarts de dotze, la delegació del govern va anunciar la cancel·lació de l’acte perquè “Catalunya pateix greus estralls pel pas d’una altra DANA que ha causat ja víctimes mortals i quantitat de danys materials”. Es va justificar perquè la delegació tenia “centrats els esforços” en els danys dels aiguats. La protesta va acabar en seguda a la Via Laietana.

La UB suspèn classes a Dret i continua la mobilització

La Universitat de Barcelona va suspendre ahir les classes a la Facultat de Dret per evitar “enfrontaments” entre estudiants que estaven tancats al centre protestant contra la sentència i estudiants i professors que volien accedir a les aules. El rector, Joan Elias, va explicar a agències que havia pres la decisió per l’advertència dels guardes de seguretat sobre “risc d’enfrontaments”. Elias va fer una crida a la calma i va defensar que la lluita política no ha d’estar renyida amb la formació i les classes. Per altra banda, desenes d’estudiants de la mateixa universitat van tallar ahir al migdia la Gran Via al davant de l’edifici històric de la plaça Universitat. El tall, el va convocar el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ja ha convocat una nova manifestació per a avui a dos quarts de set de la tarda amb el suport del sindicat USTEC-STC, la Intersindical-CSC, CAU-IAC, CGT Catalunya i el col·lectiu Mares i Àvies per la República. El sindicat estudiantil també ha convocat una nova vaga per als dies 30 i 31 d’octubre, així com manifestacions a les capitals coincidint amb el segon dia de vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia