Política

Centenars de persones bloquegen els accessos de l’estació de Sants

Els Mossos d’Esquadra impedeixen el pas dels manifestants al recinte i els viatgers en surten de manera restringida

L’acció, convocada pels CDR, vol mostrar el rebuig a la sentència de l’1-O

Centenars de persones es concentren des de les set de la tarda d’aquest dilluns davant dels accessos de l’estació de Sants, a Barcelona, en resposta a una nova convocatòria dels CDR per mostrar el rebuig a la sentència de l’1-O que cridava a encerclar el complex.

En un principi els concentrats han intentat acomplir la consigna de la convocatòria dels CDR, és a dir, encerclar tota l’estació. L’acció, però, no ha reeixit, i els concentrats han decidit tornar-se a situar a la porta principal per dificultar al màxim possible l’accés. En aquest context s’han viscut moments de tensió entre els concentrats i agents dels Mossos, d’una banda, i passatgers molestos perquè no sabien per on accedir a l’estació, de l’altra.

Per intentar evitar aquestes dificultats, Renfe ha recomanat als viatgers que no baixessin a l’estació de Sants. L’accés a l’estació des del metro ha estat tancat des de les sis de la tarda ja per evitar que els manifestants poguessin accedir per aquest punt a l’interior del recinte.

El dispositiu policial format per Mossos d’Esquadra evitava que els manifestants poguessin accedir a l’interior del recinte, i s’han tancat de manera preventiva alguns dels passos, fet que també ha dificultat el servei. Així, els viatgers que arribaven en tren a l’estació havien de sortir del recinte de manera restringida, segons ha informat Renfe.

Després que els Mossos han decidit ampliar el cordó policial, els passatgers han pogut accedir a l’estació de Sants a través de l’entrada de la plaça dels Països Catalans.

D’altra banda, l’accés directe a l’estació des del servei de metro ha quedat tancada des de mitja tarda. Algunes línies d’autobús també s’han vist afectades per la protesta.

Els concentrats criden consignes com ‘Llibertat presos polítics’, ‘No tinc por’, ‘Ni un pas enrere’, ‘Mossos mercenaris’ o ‘No us mereixeu la senyera que porteu’.

També la Meridiana s’ha vist afectada per una protesta que impedeix circular els vehicles i que es va repetint diàriament des que es va fer pública la protesta.

També a Mataró —davant dels jutjats, on han deixat bosses d’escombraries davant dels furgons dels Mossos— a Girona —a la plaça del Vi— o a Tarragona —plaça Imperial Tàrraco— s’han fet concentracions en contra de la sentència del procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA