Política

CCOO i UGT demanen “reflexió i seny” als autors dels sabotatges a Rodalies perquè poden causar un accident greu

Recorden que els trens tenen un temps de reacció “molt reduït” i “necessiten molt espai de frenada”

Els sindicats UGT i CCOO han reclamant “reflexió i seny” als autors dels sabotatges a Rodalies perquè desisteixin de la seva actitud i han avisat que “s’estan donant les condicions per un accident greu que tots lamentarem”. En un comunicat, assenyalen que aquests actes “posen en greu perill” la vida dels treballadors i dels usuaris, la majoria dels quals, recorden, fan servir el transport per anar a la feina. Fins ara, s’han registrat més d’una desena de sabotatges, que han consistit en la col·locació de blocs de formigó i arbres talats enmig de la via. D’altra banda, els treballadors recorden que el temps de reacció davant la presència d’obstacles a la via i la seva zona d’influència “és molt reduït” i que “necessiten molt espai de frenada” pel pes elevat dels trens.

Així mateix, els representants dels treballadors ferroviaris demanen a la Generalitat i al Ministeri de Foment que denunciïn els fets i “posin en marxa totes les actuacions necessàries per evitar-les”. “Una societat avançada ha de defensar la mobilitat segura i el dret al treball”, afirmen els sindicats.

Els sindicats també subratllen que el transport ferroviari gaudeix d’una baixa taxa de sinistralitat en comparació amb d’altres, un fet que “li confereix un valor afegit respecte a altres mitjans de transport”.

“La seguretat ferroviària, l’eficiència i la sostenibilitat del transport ferroviari és un benefici per als seus usuaris, els seus treballadors, el conjunt de la societat i el medi ambient. Es mereix una millor atenció i respecte per part de tothom”, afegeixen els treballadors, que també apunten que “de forma ordinària” les Rodalies de Catalunya ja “pateixen massa incidències diàries i no presten el servei que els catalans i catalanes es mereixen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia