Política

Concentracions aquesta tarda contra la visita del rei espanyol

Una marxa sortirà a dos quarts de quatre de plaça de Sants, i una altra a la mateixa hora de la sortida de Metro Maria Cristina

Diverses concentracions en rebuig a la monarquia tindran lloc avui a Barcelona. Està prevista una protesta organitzada per Pícnic per la República i l’ANC a les portes del Palau de Congressos de Barcelona a dos quarts de cinc de la tarda, on se celebren aquest any els premis de la Fundació Princesa de Girona. Les protestes contra la seva presència ja van començar aquest diumenge a la nit quan unes dues mil persones van tallar l’avinguda Diagonal de Barcelona per protestar amb una cassolada contra la visita del rei Felip VI.

Per avui s’han anunciat dues columnes per arribar a les 16 h al Palau de Congressos . Una d’aquestes marxes sortirà a dos quarts de quatre de plaça de Sants, i l’altra a la mateixa hora de la sortida de Metro Maria Cristina.

De la mateixa manera, els CDR han fet una crida per protestar en altres punts del territori com Lleida, Mataró, Sabadell i Tortosa, entre d’altres.

Fou a començaments de desembre de l’any passat que la Fundació Princesa de Girona va anunciar que aquest any els premis que atorga no es donarien a Girona, sinó a Barcelona.

Això va ser després que l’Ajuntament de Girona declarés el rei persona no grata, ara fa 2 anys, i es negués a cedir l’Auditori municipal per fer-hi l’acte, amb l’argument que s’hi feien obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia