Política

El PSC demana “respecte” per la Casa Reial i que les protestes no interrompin “la vida normal”

Els socialistes defensen que la “normalitat institucional és el que genera més tranquil·litat a la ciutadania”

La número tres de la candidatura del PSC al 10-N, Mercè Perea, ha advertit davant les protestes contra Felip VI que “tothom es pot expressar” però que cal “respectar les institucions” i “no interrompre la vida normal” de la ciutadania. A més, Perea ha avisat que les protestes que interrompen el funcionament de les administracions o les infraestructures tenen “repercussió” i que “res surt gratis”. Per això ha demanat que els manifestants tinguin en compte que “hem de conviure tots”. Després que els comuns hagin proposat un canvi legislatiu per evitar que el Rei faci visites “inoportunes” que “interfereixen en campanya”, Perea ha defensat que la Constitució “ha generat la pau social durant 40 anys” i, tot i que ha admès que es pot qüestionar, ha dit que és prioritari derogar la reforma laboral o garantir les pensions.

La candidata socialista ha expressat que tothom té dret a manifestar-se i a opinar però que cal valorar si s’està interrompent la vida normal amb les protestes o si es respecten les institucions. “El respecte a les institucions dona la fortalesa a tot”, ha defensat Perea.

Perea ha acusat En Comú Podem de “posar traves perquè hi hagi normalitat institucional” en considerar la visita del Rei electoralista i ha defensat que aquesta “normalitat institucional és el que genera més tranquil·litat a la ciutadania”. A més, ha negat que sigui “electoralista” i ha dit que “no perquè hi hagi eleccions s’ha d’aturar el país”.

D’altra banda, després que Ciutadans hagi fet una atenció als mitjans des de l’acampada d’estudiants d’Universitat, Perea ha dit que “la gent té ganes de tenir pau” i que “confrontar no porta enlloc”. “Hem de sancionar-ho a les urnes el 10-N”, ha dit Perea, que ha suggerit votar PP, Cs, ERC i JxCat si volen “confrontació”. “Si voleu una Espanya tranquil·la, cal votar el PSC”, ha dit.

Perea, portaveu dels socialistes al Pacte de Toledo, ha promès que si el PSOE guanya les eleccions, convocaran un pacte d’estat en les primeres 48 hores per abordar les pensions i perquè s’arribi a un acord “quan abans, millor”. La candidata s’ha reunit aquest dilluns amb un grup de socialistes a la seu del PSC a Barcelona per abordar la qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia