Política

La defensa dels CDR assegura que al sumari del cas “no hi ha cap element ferm que sostingui les acusacions”

L’advocat Xavier Pellicer destaca que a cap dels registres domiciliaris es va detectar la presència d’explosius

Els dos CDR penedits admeten que van “assajar” explosius i preparar una possible “ocupació pacífica” del Parlament

El portaveu d’Alerta Solidària, l’advocat Xavier Pellicer, ha assegurat aquest dijous que després de revisar vuit dels nou volums del sumari es constata que aquest no conté “cap element ferm que sostingui les acusacions” dels nou detinguts el passat 23 de setembre. “No es sosté ni l’acusació de terrorisme, ni la de temptativa d’estralls ni la de tinença d’explosiu”, afegeix. Sobre aquesta última, Pellicer ha volgut deixar clar que al sumari queda clar que ni els agents dels Tedax ni els gossos especialistes van detectar a cap dels domicilis registrats la presència d’explosius.

Pel que fa a les declaracions dels detinguts, Pellicer ha assegurat que “no tenen cap valor jurídic” perquè es van produir “vulnerant el seu dret de defensa”.

En aquest sentit, ara s’ha filtrat que els únics dos membres dels CDR detinguts el 23 de setembre que van assumir un advocat d’ofici, van declarar davant la Guàrdia Civil i van respondre les preguntes del fiscal i del magistrat instructor de l’Audiència Nacional van donar diversos detalls sobre els seus suposats preparatius d’accions violentes a favor de la independència de Catalunya.

Un d’ells va explicar que feien “assajos” amb substàncies explosives i l’altre va dir que hi havia la intenció, suposadament dirigida des de Presidència, per entrar de forma massiva i “pacífica” al Parlament el dia que es fes pública la sentència del Suprem i resistir almenys cinc dies dins amb el president Quim Torra. Tots dos es van mostrar penedits i van demanar disculpes.

Durant els interrogatoris del 26 de setembre a l’Audiència Nacional, d’una hora cadascun aproximadament i als quals ha tingut accés l’ACN, Ferran Jolis i Jordi Ros van ratificar les declaracions fetes a la Guàrdia Civil i van ampliar algunes aspectes, a més d’assegurar que en cap cas es volien causar víctimes personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia