Política

Les autoritats britàniques accepten els aclariments del jutge Llarena que acusen Ponsatí de “desobediència” i no de “sedició”

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha anunciat en una piulada irònica l’enviament de la informació demanada per la policia britànica

La resposta del magistrat espanyol als requeriments britànics de més informació només ocupen dues pàgines de text

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha anunciat en una piulada irònica que el jutge Llarena ja ha enviat la resposta a l’ampliació d’informació que li havia demanat la policia britànica en relació amb l’euroordre contra la consellera de Cultura a l’exili, Clara Ponsatí.

Segons l’escrit del magistrat del Tribunal Suprem, la consellera només hauria comès el delicte de desobediència, perquè hauria desobeït quatre resolucions del Tribunal Constitucional en relació amb el referèndum de l’1-O. El text de Llarena és poc concret sobre què va fer Ponsatí que es pugui considerar sedició i només es podria deduir que el delicte de sedició es fonamentaria en la cessió dels locals per al referèndum.

Llarena acaba el seu escrit dient que “en la seva condició d’autoritat pública i en l’exercici de les seves funcions a la comunitat autònoma de Catalunya, en tant que consellera d’Ensenyament del govern autonòmic, els dies 6 i 29 de setembre de 2017, va desobeir les resolucions i els requeriments reiterats del Tribunal Constitucional del Regne d’Espanya, així com l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i, en l’exercici de càrrec públic, va emprendre les accions descrites amb l’objectiu de celebrar el referèndum d’independència, tot i conèixer-ne la il·legalitat i nul·litat del procés, que finalment va desembocar, tal com es preveia, en actes violents: tot això amb l’objectiu d’aconseguir l’alteració de l’ordre legal i constitucional vigent”.

Malgrat tot, segons ha confirmat l’advocat de la consellera Ponsatí, Aamer Anwar, un cop rebut el nou escrit del magistrat espanyol, la policia britànica ha acceptat els aclariments que li havia demanat i ha tramitat l’euroordre. Anwar, però ha remarcat que l’escrit del jutge acusa Ponsatí de “desobediència” i no de “sedició”. Segons Anwar, la consellera es presentarà davant les autoritats escoceses dijous vinent i s’ha mostrat convençut que Escòcia no acceptarà l’extradició de Ponsatí a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia