Política

L’exconsellera Clara Ponsatí en llibertat i amb passaport

La consellera ha declarat aquest matí al Tribunal d’Edimburg, que ara haurà d’analitzar l’euroordre de Llarena

El magistrat ha fixat el 12 de desembre per a la primera vista preliminar per començar a analitzar la petició d’extradició

La consellera Clara Ponsatí ha declarat aquest dijous al Tribunal d’Edimburg durant poc més de mitja hora, i n’ha sortit amb fiança i sense obligació de lliurar el passaport. Ponsatí s’havia lliurat aquest matí a la policia escocesa, que l’ha portada davant el tribunal.

El jutge d’Edimburg que ha deixat lliure a l’exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, ha al·legat que no hi ha risc de fugida i per aquest motiu no li ha retirat el passaport. Cal recordar que l’exconsellera actualment treballa com a professora a la universitat escocesa de St. Andrews.

A més, el jutge ha fixat pel pròxim 12 de desembre la primera vista preliminar per començar a analitzar l’euroordre emesa per Pablo Llarena, que reclama l’extradició de Ponsatí per un delicte de sedició.

En una breu compareixença a les portes dels jutjats, Anwar ha destacat que l’euroordre està “plena de contradiccions i errors” i acusa Ponsatí “de tot, però no dóna detalls ni exemples de cap suposat crim”. L’advocat ha assegurat que “si algú ha d’estar davant dels tribunals” són les autoritats espanyoles, que considera que “assalten el dret a vot i els drets fonamentals, com el de l’autodeterminació”. “Les autoritats espanyoles abusen de l’euroordre”, ha afirmat Anwar, afegint que defensarà Ponastí del que és una “revenja motivada políticament”.

El lletrat escocès també ha assegurat que, si és extradida a Espanya, Ponsatí no tindrà un judici just, sinó que serà part d’un “espectacle” i no se li garantiran els drets.

A més, Anwar ha afirmat que el sistema legal escocès no s’ha de deixar “doblegar” per “amenaces” de l’Estat espanyol i de partits com Vox, i que la decisió sobre l’extradició s’ha de prendre d’acord amb la llei. Anwar també ha explicat que la sedició és un delicte “del segle XVI” que a Escòcia “es va abolir fa temps”. Anwar en una piulada un cop acabada la vista ha explicat que “hem guanyat la batalla, però no la guerra, encara queda un llarg camí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia