Política

política

segon debat d'investidura

Baldoví pressiona Sánchez i li demana que no tingui “por”

El portaveu de Compromís recorda al PSOE que la suma de diputats és “justa” però suficient

El valencianista demana als socialistes no renunciar a “les seves idees” per “tacticisme i interessos”

“Altura de mires”, “intel·ligència”, “generositat” o “esforç”. Aquestes són algunes de les expressions amb què el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat a Sánchez, per enèsima vegada, que aposti per construir “una alternativa de canvi” que eviti que Rajoy es mantingui a la Moncloa. Pel valencianista, l'aritmètica parlamentària és “justa, però dóna”, la qual cosa permetria que el líder popular Mariano Rajoy es prengués “unes merescudes vacances”.

Baldoví, que ha dedicat la meitat del seu discurs a justificar el seu 'no' a la investidura de Rajoy i l'altra meitat a reivindicar un govern alternatiu que inclogui els socialistes, Units Podem i els nacionalistes, ha interpel·lat el líder del PSOE Pedro Sánchez a no defugir la possibilitat d'articular una alternativa d'esquerres. És per això que ha demanat als socialistes “no tenir por”, després de desafiar-los preguntant-se “què pensarà la gent dels polítics que no tinguin el valor de portar les seves idees endavant per tacticisme i interessos partidistes”.

A més a més, el portaveu de Compromís ha instat el líder socialista a no dilatar el canvi fins a “les eleccions basques i gallegues [del 25 de setembre]” i “sense especular com els hi aniria en unes noves eleccions”.

Més enllà de les demandes al PSOE, Baldoví també ha aprofitat l'ocasió per argumentar el seu 'no' a Rajoy. En aquest sentit, ha confessat que no “se'n refia” de la seva paraula tenint en compte els reiterats “incompliments” perpetrats durant la passada legislatura. Després de recordar-los que els seus casos de corrupció ja serien una “raó suficient” com per oposar-se a un govern dels conservadors, el diputat valencianista ha retret “el xantatge inacceptable” que suposa que el PP condicioni una millora del sistema de finançament autonòmic a una abstenció en el debat d'investidura.

Pel que fa a l'apropament de Ciutadans (C's) al Partit Popular, Baldoví l'ha batejat com “l'acord del Gattopardo”, en el qual “fa falta que alguna cosa canviï per a què tot segueixi igual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA