Política

municipal

pacte de govern

L'ACS i el PSC trenquen el pacte a Sentmenat

Els tres socialistes marxen abans que l'alcalde destitueixi la seva cap de llista

El PSC ha deixat el govern de Sentmenat en minoria a les mans de l'Assemblea Ciutadana (ACS) en trencar l'acord de govern firmat el juny de l'any passat per “falta de transparència, incompliment dels acords i abús de poder de l'alcalde”, Marc Verneda, segons han fet públic en un comunicat. Verneda, per la seva banda, va fer una roda de premsa dissabte en la qual va convocar una assemblea ciutadana per dimecres i en què va explicar que les desavinences les tenia amb la cap de llista socialista, Montserrat Rueda, que “en cinc ocasions” havia tingut “sortides de to i falta de respecte” cap a ell i els seus companys i que, la darrera vegada, havia “degenerat en crits” davant d'un treballador municipal en considerar que era la seva responsabilitat organitzar la trobada d'intercanvi amb representants de la població agermanada de Sausset dei Pins, a Provença, durant la festa major.

Verneda assegura que les discrepàncies polítiques i organitzatives amb el PSC no van motivar la seva sortida del govern, i va destacar la feina feta pels altres dos regidors socialistes, sinó que l'anunci de trencament el va fer el PSC quan va saber que havia manat redactar un decret de substitució de Rueda, de qui va afegir que havia traspassat una “línia vermella” basada en “el respecte i l'educació” i que la qüestió s'hauria pogut reconduir “amb una simple disculpa”.

Per la seva banda, la cap de llista del PSC acusa Verneda d'“abús de poder i d'unilateralitat en la presa de decisions” perquè “han menyspreat en el tracte els socis de govern i també alguns treballadors municipals”, mentre justifica el trencament per l'incompliment de compromisos del pacte i recorda que “fins i tot van arribar a votar en un ple el que prèviament s'havia pactat”. Rueda hi afegeix que el PSC va creure que Sentmenat necessitava un govern de canvi “encapçalat per qui promulgava una nova política, regeneració i parets de vidre, però l'ACS ha fet tot el contrari del que va predicar”.

L'ACS governa ara en minoria amb tres regidors, i l'alcalde no descarta que hi pugui haver una moció de censura si el PSC arriba a un acord amb altres formacions. La resta del consistori està format per tres regidors de CiU, dos d'ERC, un de C's i un altre del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri