Política

Un milió de targetes amb diners per als refugiats a Turquia

La CE destinarà 348 milions a mensualitats per als més vulnerables

Els pagaments començaran a l'octubre

Targetes de dèbit per als refugiats a Turquia. La Comissió Europea va anunciar ahir una nova iniciativa per pagar directament una mensualitat a un milió de refugiats que viuen a Turquia, en un intent d'evitar els intermediaris i fer més eficient l'ajuda humanitària perquè arribi, directament, a les persones que la necessiten.

Brussel·les destinarà 348 milions d'euros a aquest nou sistema d'ajuts, dissenyat en col·laboració amb la Mitja Lluna i el Programa Mundial dels Aliments. Els pagaments començaran a partir de l'octubre i, si s'apliquen durant un any i amb l'abast promès d'un milió de refugiats, seran de 30 euros mensuals per persona. Una quantitat petita però que anirà directament a la butxaca dels més vulnerables, que normalment depenen només de les donacions de productes que fan les organitzacions internacionals. “La nostra ajuda per a cada membre de la família serà suficient per cobrir les necessitats bàsiques”, va prometre ahir el comissari d'Ajut Humanitari i Gestió de Crisis, Christos Stylianides. La mesura pretén també fomentar la “dignitat” dels qui han fugit de la guerra i la violència, segons el president de la Mitja Lluna turca, Kerem Kinik, que va remarcar els beneficis que aporta que els refugiats puguin accedir directament als comerços locals per comprar els productes més bàsics.

Els 348 milions que la UE destinarà al projecte de les targetes de dèbit s'inclouen en el marc dels 3.000 milions d'euros promesos a Turquia per ajudar en la gestió de la crisi dels refugiats. Turquia és el país del món que actualment acull més refugiats, vora tres milions, i té un acord amb Brussel·les per evitar que vagin cap Europa. A canvi d'ajut humanitari i de concessions en matèria de visats i acostaments cap a la UE, Ankara reté els refugiats al seu país i impedeix les perilloses travesses pel Mediterrani. Tot i que s'han reduït significativament les xifres, entre el 24 d'agost i el 6 de setembre l'Organització Internacional de les Migracions va registrar 1.811 arribades a Grècia. Al país hel·lènic hi ha 60.000 refugiats atrapats que esperen que algú decideixi la seva sort: tornar a Turquia o ser acollits en un estat de la UE. Per ara, però, la UE només s'ha repartit si fa no fa el 3% dels 160.000 refugiats a Grècia i Itàlia compromesos ara fa un any.

LA XIFRA

30
euros mensuals durant un any és la quantitat que podrien rebre un milió de refugiats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona