Política

política

les explicacions del ministre Luis De Guindos

De Guindos compareixerà en comissió però no donarà explicacions al ple del Congrés sobre el cas Soria

El govern espanyol considera que no ha de sotmetre's al control parlamentari perquè està en funcions

Sáenz de Santamaría que el ministre d'Economia informarà a la comissió sobre qualsevol qüestió relacionada amb el seu Departament

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat aquest divendres que el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, no donarà explicacions al ple del Congrés pel cas Soria. Sí que compareixerà, a petició pròpia, davant la Comissió d'Economia de la Cambra.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest migdia, la portaveu ha argumentat que, de la mateixa manera que en la passada legislatura, l'Executiu no pot sotmetre's al control del Parlament perquè està en funcions, una qüestió, ha recordat, que està pendent de la resolució que prengui el Tribunal Constitucional. Segons ella, en l'actual situació d'interinitat “l'única tasca” de les Corts és investir un nou president.

En qualsevol cas, ha assegurat que De Guindos anirà a la Comissió d'Economia del Congrés a petició pròpia per parlar del pla pressupostari que el govern ha de presentar a la Comissió Europa a l'octubre. Sáenz de Santamaria ha afegit que el ministre té la “voluntat d'informar sobre qualsevol altra qüestió” relacionada amb el seu departament, inclosa la polèmica candidatura de l'exministre d'Indústria José Manuel Soria per a un alt càrrec del Banc Mundial, a la qual finalment va renunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.