Política

Salt, la satisfacció de l'endemà

La participació va ser gairebé el doble de la prevista

L'alcalde se sent “orgullós” que s'hagi organitzat a la seva població

“Encara hi havia poca gent que fes pocs anys que visqués a Salt”

L'Ajuntament de Salt i les entitats organitzadores de la Diada de l'Onze de Setembre del 2016, ANC i Òmnium Cultural, n'estan molt satisfets. Es van superar àmpliament les expectatives sobre participació, malgrat que les xifres, com ja és habitual, ballen a un ritme diferent segons quina sigui la metodologia del càlcul o l'interès del calculador. Per l'alcalde de la població, Jordi Viñas, ha estat “un orgull” haver pogut organitzar aquesta jornada i s'ha felicitat que “una jornada lúdica, festiva i reivindicativa s'hagués celebrat sense cap d'incident” i haver pogut gairebé doblar el volum de gent previst. També es va felicitar d'haver sabut gestionar la seguretat i la mobilitat de tanta gent. “Una concentració de la dimensió i les característiques de la de diumenge a Salt no la veurem ni en 40 ni en 50 anys”, va dir Viñas. La concentració li va servir, a l'alcalde, per reivindicar que Salt “es posi al mapa” com una població “capaç d'organitzar-se, de fer coses potents, actes i esdeveniments” importants.

Per altra banda, i en un sentit semblant, el president d'Òmnium al Gironès, Sergi Font, es va declarar “encantat” amb la participació a Salt durant la Diada, en considerar que s'havia superat amb escreix el volum d'assistents previst. I “sortir al carrer de manera ferma per transmetre el mateix missatge, que és caminar cap a la independència” posant l'accent en la solidaritat i la diversitat, va reflexionar Viñas. El responsable d'Òmnium només es posa el deure de poder arribar a més persones que fa pocs anys que viuen a Catalunya. “Som conscients que el pas de participar en una manifestació en un país al qual fa pocs anys que has anat a viure és difícil, però encara hi havia poca gent que fes pocs anys que visqués a Salt”. També va remarcar que la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia donat molta més publicitat i visibilitat a Salt. A part d'agrair la feina dels voluntaris, Viñas va considerar que hi pot haver un abans i un després d'aquesta diada. “Només cal que ho sapiguem aprofitar, com a gironins i saltencs”.

Per la seva banda, la coordinadora de l'ANC de Salt, Carme Cunillera, es va mostrar igualment molt satisfeta, tant pels motius expressats abans com per la capacitat de complementar-se que han tingut les seus de les mobilitzacions organitzades arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona