Política

El PP expulsa el regidor de Palafolls Óscar Bermán

La formació confirma que li va comunicar la resolució de l'expedient disciplinari la setmana passada

L'edil assegura que no ha rebut cap notificació i parla de “cacicada” del partit català

El PP va confirmar ahir l'expulsió del partit de l'únic regidor i president local que té a Palafolls, Óscar Bermán. Fonts de la formació van assegurar que la resolució de l'expedient disciplinari que tenia obert li havia estat comunicada la setmana passada i que la decisió es fonamenta en les polèmiques declaracions que l'edil va fer contra l'alcaldessa de Barcelona, de qui va dir que “és una sense cervell plena d'odi i fòbies salvatges” i que “hauria d'estar fregant terres i no fent d'alcaldessa”. Les mateixes fonts també afegeixen als motius de l'expulsió que Bermán es va negar a disculpar-se i a retractar-se de les declaracions fetes i hi sumen les nombroses sortides de to i opinions radicals sobre determinats col·lectius així com les crítiques “i insults” a diferents dirigents populars dels quals es van fer ressò diferents mitjans digitals.

Des del PP es destaca que, un cop formalitzada l'expulsió, Bermán no podrà continuar representant les sigles en cap institució.

Per la seva banda, Óscar Bermán va negar ahir taxativament haver rebut cap notificació del partit sobre la seva expulsió. “No he rebut res i no he signat res. Això és una cacicada dels dirigents del partit a Catalunya per tapar-me la boca”, va assegurar indignat. El regidor defensa la “llibertat d'expressió” a l'hora d'expressar el que pensa: “A alguns del PP no els agrada que critiqui els casos de corrupció o la pèrdua dels valors del partit.” Per Bermán, “després de més de vint-i-cinc anys com a militant i disset com a regidor, sembla que hi ha coses de les quals està prohibit parlar”. El regidor explica que un cop va conèixer que se li havia obert un expedient des del PP de Catalunya, va demanar empara a la secretària general dels populars a l'Estat, María Dolores de Cospedal. “He defensat sempre aquesta formació, sense cap interès econòmic, treballant des de l'administració local i lluitant per un ideari que ara s'està perdent”, va dir, i hi va afegir sentir-se “molt dolgut i atacat”. El regidor va exigir poder defensar-se davant el partit i no va descartar emprendre accions judicials: “És una autèntica persecució i un atemptat als meus drets.”

Presentar candidatura

L'anunci fet pel PP de l'expulsió de Bermán ha coincidit en el temps amb un comunicat emès pel regidor de Palafolls en el qual anuncia que vol presentar candidatura a presidir el PP català. Així ho ha traslladat a l'actual presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, a través d'una carta en què li reclama que convoqui el congrés de la formació: “Cal deixar pas a un nou equip fidel a les idees i als votants del partit perquè puguin tirar endavant el projecte ideològic al qual heu renunciat.” El regidor no estalvia crítiques a la direcció estatal, a qui acusa de no tenir cura ni del partit ni dels militants i d'haver abandonat valors com són “l'honestedat, la família, la concepció cristiana de la nostra societat, la protecció dels més dèbils, la defensa de la vida i de la unitat d'Espanya”. Óscar Bermán assegura que té el suport de dirigents de la formació de Catalunya que l'acompanyaran en la candidatura.

LES FRASES

No he rebut res i no he signat res. Això és una cacicada dels dirigents del partit a Catalunya per tapar-me la boca
A alguns del PP no els agrada que critiqui els casos de corrupció o la pèrdua dels valors de la formació
M'he de defensar perquè això és una autèntica persecució i atempta contra els meus drets
Óscar Bermán
REGIDOR I PRESIDENT DEL PP DE PALAFOLLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona