Política

“Sabem que el govern es mantindrà ferm”

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, està convençut que la Generalitat desestimarà les al·legacions d'Autema

Sallent és un dels municipis que a partir d'aquest mes de setembre havien de gaudir de l'ampliació de les bonificacions de la C-16, anunciades el juliol pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Però “com era d'esperar”, com diu David Saldoni, l'alcalde de Sallent, Autema va presentar al·legacions contra el nou decret del govern que preveia l'ampliació dels descomptes, de manera que el procés va quedar paralitzat. Ara Saldoni es mostra convençut que “a partir de l'1 de gener tindrem aquests descomptes”.

L'alcalde de Sallent no dubta a afirmar que “el govern es mantindrà ferm en la seva postura, no seria lògic que anés en contra del seu propi decret”. La mesura anunciada el juliol passat per Rull feia que els descomptes s'ampliessin a tots els pobles del Bages Nord –Sallent, Balsareny i Navàs, entre d'altres–, alguns del Berguedà i la Cerdanya, ja que establia que el peatge de la C-16 de Sant Vicenç de Castellet fos totalment gratuït en hores punta per als que, venint de Manresa o de més del nord, sortissin de l'autopista en aquesta població bagenca; o per als que entressin per Sant Vicenç i circulessin cap al nord. Per als vehicles que ja circulessin per l'autopista i no l'abandonessin al peatge de Sant Vicenç, la bonificació seria del 50%.

L'aplicació del decret provocaria que el volum de vehicles que circulen diàriament per la C-16 augmentés, de manera que, en paraules de Saldoni, “Autema tindria menys guanys perquè la Generalitat no li paga per l'increment de cotxes, al contrari. És per això que teníem clar que l'empresa no s'ho agafaria bé i al·legaria.”

Climent Sensada, un dels impulsors del Grup per la Igualtat en els Peatges de l'Autopista Terrassa-Manresa, que a l'abril ja va entregar prop de 300 firmes a l'Ajuntament de Sallent per reclamar l'ampliació de les bonificacions, coincideix amb Saldoni però va un pas més enllà: “Si el govern es fa enrere, nosaltres acudirem als partits polítics per tal de portar una proposta de resolució al Parlament.” Sensada argumenta que els sallentins han perdut un any de descomptes –es van posar en marxa el 4 de gener passat però només en el tram que va de Sant Vicenç a Sant Fruitós– i que fins ara han estat pagant de més, com a contribuents, l'autopista i un servei de transport públic que “no tenim”.

El grup del qual forma part Sensada també va portar el cas al síndic de greuges el mes de maig passat, que el va admetre a tràmit, però en sortir el nou decret que regularia l'ampliació dels descomptes va quedar en suspens i ara resta a l'espera d'una resolució. Saldoni i Sensada només esperen que “el govern ens faci costat i que a partir de gener tots els sallentins tinguem bonificacions a la C-16”.

LA XIFRA

4,22
euros és el que costa
l'autopista sense bonificar de dilluns a divendres, mentre que el preu puja a 7,67 els festius.

LA DATA

04.01.16
Va ser el primer dia que
s'aplicaven les bonificacions al peatge de la C-16, només de Sant Vicenç a Sant Fruitós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona