Política

diputació

maniobres militars

La Diputació de Girona vol posar fi a les maniobres militars en espais civils

La institució reclamarà al Ministeri de Defensa el patrimoni militar que està en desús

En el ple d'ahir, també es va acordar vetllar pels contractes públics

Per iniciativa de la CUP, el ple de la Diputació de Girona va acordar ahir, per unanimitat de tots els grups (CiU, PSC, ERC, CUP i IdS), reclamar al Ministeri de Defensa que cessin les maniobres militars en espais civils, com ara les que es duen a terme al voltant de la base militar de Sant Climent Sescebes. “Aquestes maniobres existeixen, i massa sovint a la serra de l'Albera i en pobles de l'Alt Empordà, i demanem que això no torni a passar”, va exposar el diputat de la CUP, Lluc Salellas. Dins d'una moció que portava per títol Per unes comarques gironines desmilitaritzades, la Diputació es va comprometre a reclamar el traspàs a la Generalitat del patrimoni militar que actualment es troba en desús a les comarques gironines per tal de destinar-lo a usos públics de caràcter civil. En la moció es preveu també rebutjar assistir, com a institució, a les desfilades militars i actes similars en espais civils de la demarcació, així com evitar la presència de l'exèrcit en qualsevol centre i espais educatius com ara a la mostra ExpoJove. I es va acordar instar els organitzadors d'ExpoJove que actuïn en aquest sentit. Els acords es faran arribar als ajuntaments, al Parlament de Catalunya, a la delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya, a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona, als estaments militars de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes i a l'Associació Alto el Foc de l'Albera.

D'altra banda, el ple de la Diputació va aprovar també per unanimitat una moció proposada per ERC i que és el resultat d'un treball conjunt amb els principals sindicats. El diputat Pau Presa (ERC) va explicar que l'objectiu de la moció és vetllar per una administració socialment responsable. En la moció es proposa incorporar en tots els contractes públics una clàusula que exclogui les empreses que facin operacions financeres en paradisos fiscals. Pel que fa a la protecció de l'ocupació de qualitat i del teixit empresarial, el text recull que s'establiran protocols d'intervenció i actuació en el cas d'empreses que es trobin en situació de crisi. I la Diputació es compromet a posar a disposició dels ajuntaments una estructura d'assessorament tècnic si escau.

Una ajuda de 60.000 euros per a Bàscara

La Diputació de Girona ha concedit un ajut de 60.000 euros a l'Ajuntament de Bàscara per respondre a la delicada situació financera que viu, pel deute acumulat de prop de tres milions d'euros, segons va explicar el president, Pere Vila. El diputat de la CUP, tot i veure bé la concessió d'aquest ajut, va voler fer constar que l'estat actual del consistori de Bàscara és per una mala gestió de l'antic alcalde de CiU, Lluís Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Yolanda Díaz mostra “tot el suport a la decisió de Sánchez” i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián (ERC): “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona