Política

Romeva demana suport als catalans d'Amèrica

“Catalunya us necessita més que mai”, afirma en la trobada dels casals

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, demanava ahir als representants dels casals catalans d'Amèrica del Sud suport en el moment decisiu que viu el país. “Catalunya necessita més que mai els catalans a l'exterior” perquè són “la millor diplomàcia per explicar al món el moment que viu el país, qui som els catalans, d'on venim i on volem anar”, afirmava ahir en la inauguració de l'assemblea de la XIV Trobada Cultural de les Comunitats Catalanes a l'Exterior de l'Amèrica del Sud, una trobada en què participen, a la ciutat argentina de Mar del Plata, unes quatre-centes persones dels casals i les comunitats organitzades.

Romeva va explicar que el govern treballa per bastir una cartera de serveis de la Generalitat a l'abast dels catalans a l'exterior, una iniciativa que preveu el projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior que s'ha presentat al Parlament. L'acte, en què Romeva també es va reunir amb els representants del Casal Català de Mar del Plata, tanca la visita institucional del conseller a l'Argentina, que va iniciar dimecres a Buenos Aires.

El conseller va defensar que els casals a l'exterior formen part de l'entramat de l'acció governamental a l'estranger perquè “ajuden a fer present Catalunya internacionalment, tant en el seu vessant cultural com en el polític, econòmic, professional, acadèmic o social”.

Per la seva banda, els casals van entregar a Romeva els acords a què van arribar en la primera trobada de casals americans realitzada a l'Orfeó Català de Mèxic la setmana passada i en què aposten per avançar cap a un paper “d'autèntics agents de la diplomàcia catalana” més enllà de promoure i difondre la cultura i la llengua. Aquests acords, signats inicialment per casals mexicans, preveuen un major compromís per treballar conjuntament entre el govern i les comunitats a l'exterior. Aquests casals veuen necessari un pla d'acció exterior del govern de la Generalitat que defineixi el que les comunitats a l'exterior poden oferir “en el procés actual que viu Catalunya”.

Els casals del manifest també reclamen l'obertura d'una delegació catalana a Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona