Política

CARLES BOSCH

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DEL PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ (PDC) AL MARESME

“Sé què no s'ha fet bé i com es pot esmenar”

“M'ha sorprès que fos en Jordi Mir en la mesura que té prou feina a l'alcaldia i al Consell Comarcal”

“Oferirem suport i assessorament a les agrupacions, sobretot a les petites”

Carles Bosch és el vicepresident de PDC al Maresme i vol rellevar Joan Morell, de qui ha estat mà dreta durant els últims i convulsos quatre anys. Va ser regidor de Dosrius del 2003 al 2015 i conseller nacional.

Què l'empeny a presentar candidatura?
Molta motivació i una enorme il·lusió. Per mi, ser president comarcal és una gran oportunitat per poder ajudar més i millor els nostres militants. Aquests quatre anys m'han servit per conèixer la militància i saber què necessita. Sé què no s'ha fet bé i com es pot esmenar i, amb tot, també m'he creat algunes antipaties.
Aquesta experiència el legitima més per al càrrec que l'altre candidat?
Legitimats ho estem tots dos. Jo diria que estic preparat i amb el bon bagatge que em dóna el coneixement previ i intens de la comarca. Qui vol guanyar s'ha d'arriscar a perdre.
El lideratge ha estat l'adequat en aquests últims quatre anys?
Sí, però matisem. En Joan Morell sempre partia del principi d'autonomia local, que és molt respectable, però en algun cas potser n'hi ha hagut massa.
Es podia haver evitat algun dels episodis?
A Argentona crec que era perfectament evitable si s'hagués actuat amb temps i d'una manera més raonada. En el cas d'Arenys de Mar, vist en perspectiva i recordant que era una pugna nascuda a Unió, penso que els nostres militants van actuar bé.
Ara en recupera dos a la llista...
Són gent molt vàlida i vull envoltar-me dels millors.
S'esperava una segona candidatura?
Sí. Feia molt temps que es parlava d'una candidatura avalada des de dalt, però m'ha sorprès que finalment fos en Jordi Mir en la mesura que té prou feina a l'alcaldia de Cabrera i al Consell Comarcal. No m'imagino com podrà compaginar-ho tot si surt escollit. On estarà tres mesos abans de les municipals?
Troba que hi ha un problema en la duplicitat de càrrecs?
No va en contra ni vulnera els estatuts del partit, però sí de l'esperit amb què van ser fets. Tenir diferents càrrecs demana dividir el temps que hi pots dedicar i, per ser president comarcal, i ho dic amb coneixement de causa, has d'estar disposat a invertir-hi moltes hores.
Quin són els eixos programàtics de la seva proposta?
Volem que la nostra gent recuperi la il·lusió i l'orgull de ser convergents. I això es fa oferint tot el suport i assessorament a les agrupacions, especialment a les petites. Que se sentin part de l'engranatge del partit i que són molt importants perquè continuï caminant. Farem reunions sectoralitzades de regidors i també articularem la gestió de l'executiva comarcal en comissions, com ara la que s'encarregarà dels caps de llista. No per imposar-los, sinó per tenir-ne coneixement i poder ajudar-los a preparar les eleccions.
S'ha plantejat la possibilitat de fer una única candidatura?
Quan el grup que ara encapçala Jordi Mir semblava que el capitanejaria Núria Sans si que li vaig proposar que s'incorporés a la meva llista. Em va dir que no.
Aquesta rivalitat pot fer bé a un partit que està en ple procés de canvi?
La competència sana i ben entesa sempre és bona. I entenc que la candidatura perdedora serà prou intel·ligent com per l'endemà de les eleccions posar-se a remar en la mateixa elecció
La presència de PDC a la comarca pot millorar?
Seguríssim. El resultats de fa cinc anys van ser històrics i els marcava la dinàmica del país, però els del 2015 tampoc es corresponen amb el que ha de ser la formació al Maresme en tant que també ens han pres alcaldies guanyades a les urnes
Hi ha famílies a PDC del Maresme?
Hi ha famílies a tots els partits i afinitats personals per un o un altre candidat, però no és cap novetat perquè es troben arreu.
En cas que sigui president, què passarà amb les relacions amb ERC?
No podem estar gens contents amb l'actitud d'ERC cap a nosaltres. Quan es teixia el pacte en el Consell Comarcal i en ple procés de creació de Junts pel Sí nosaltres ens vam creure l'aposta per la unió dels partits. Una unió, però, que ja no va valer en les mocions de censura. Com a partit estem enfadats i la decisió sobre el pacte al Consell Comarcal es prendrà no més enllà de finals d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona