Política

JORDI MIR

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DEL PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ (PDC) AL MARESME

“Serem veritable enllaç entre el PDC i el territori”

“Representem la renovació tant per la gent que tenim com per les idees que volem posar en pràctica”

“S'haurien d'haver pres decisions dràstiques que no s'han pres”

Jordi Mir és alcalde de Cabrera des del 2011 i regidor des del 2007. Actual conseller comarcal de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública, va ser el segon a presentar candidatura.

Per què es presenta?
Tinc la voluntat d'enfortir el partit, i el nostre grup representem la renovació tant per la gent que formem la candidatura, com per les idees que volem posar en pràctica i la manera de veure la comarca.
Com ha confeccionat l'equip?
Amb criteris de paritat, representació territorial i buscant persones que tinguessin i aportessin experiències d'èxit en la gestió municipal i que aportessin un gran coneixement del nostre territori.
Quines són les línies bàsiques del seu programa?
Plantegem dotze compromisos concrets i una estructura organitzativa nova i diferent, en funció de la tipologia del partit i de l'estratègia que es vol seguir. Volem actuar i serem veritable enllaç entre el PDC i el territori copsant les inquietuds i necessitats d'ambdues bandes. També volem crear una estratègia de punts comuns tant per a la comarca com per a cadascun dels municipis.
Què ofereix als militants?
Entre altres coses, eines que millorin la comunicació tant pel que fa al partit com pel que fa a la ciutadania. Hem fet passes enrere en aquests darrers anys. També proposem fer una reunió anual en l'àmbit del partit a la comarca per fer pinya i contrastar opinions; accedir a la gent jove i eixamplar la base.
Ha faltat lideratge en aquests últims anys?
Segurament sí, perquè s'haurien d'haver pres decisions dràstiques que no s'han pres i s'ha preferit creure que els problemes s'havien de resoldre per si sols. Normalment això no passa. Potser hem practicat massa el bonisme, però per ser justos recordem que estàvem en ple procés de separació amb Unió que ens han afectat de ple, com en els casos coneguts d'Arenys de Mar o d'Argentona. Crec que hem de vetllar per poder avançar-nos i actuar amb fermesa davant determinades situacions.
ERC ha promogut les dues mocions de censura i ocupa alcaldies on la llista més votada va ser CiU. Es mantindrà el pacte en el Consell Comarcal?
No ens hem d'enganyar. Aquest debat intern encara és viu i
hem de mirar com canalitzem les relacions amb els republicans. No volíem tenir una reacció en calent, però potser no és bo haver deixat passar tant de temps sense haver resolt aquest debat.

Defensa la recuperació del segell de PDC. És que l'ha perdut al Maresme?
No és un problema de PDC, sinó de la majoria de partits. Nosaltres som gent de seny i amb les idees clares, però és cert que amb tot el que està passant a escala nacional hi ha gent que es confon i pensa que no hi ha diferència entre nosaltres i ERC. El que estem obligats a fer en l'àmbit municipal és marcar les diferències i fer valer el nostre programa i les nostres propostes.
És bo que hi hagi primàries en un partit que es troba en ple procés de canvi?
En general les primàries són bones en tant que confronten diferents visions que ajuden a enfortir el projecte comú, i en aquest moment concret al PDC li és bo aquest debat que sorgeixi a les bases.
S'ha plantejat la possibilitat de fer una llista única amb l'altre candidat?
No, no n'hem parlat. Però un cop vistes les llistes només hem coincidit en un nom, i això denota que hem pensat en perfils diferents i, per tant, en plantejaments diferents. Som dues maneres de veure la gestió del partit a la comarca. I això és bo, perquè un cop haguem passat les eleccions tots haurem de remar en una única direcció
Defensa que la campanya de les municipals no comença un any abans.
Exacte. Pensem que les campanyes s'han de dissenyar amb temps més que suficient, i per a nosaltres s'inicien l'endemà d'haver comptat els vots. No esperarem als últims mesos per confeccionar les llistes, perquè les presses no són bones i tot procés necessita coure's a foc lent.
Parlem de dades. El 2011 CiU tenia una vintena d'alcaldies i el 2015 no arriba a la desena. S'ha baixat en regidors i en vots. No és una situació gaire esperançadora.
M'agrada analitzar les dades, però no hem de perdre de vista d'on veníem. El 2011 vam tenir una onada formada per un 20% de votants de més que no hi va ser el 2015, i en aquells municipis on no es va saber consolidar aquest suport nouvingut va ser en aquells on vam perdre posicions. Mataró n'és un exemple, al qual també cal afegir el canvi sobtat de candidat, que no va ajudar. També hem de ser curosos i recordar que hi ha hagut dues mocions de censura i que no es va mantenir el pacte amb ERC de respectar les llistes més votades. Ha estat una davallada evident, però amb múltiples factors. Ens marcarem objectius municipi per municipi.
Hi ha alguna alcaldia concreta en el punt de mira?
Evidentment aspirarem a totes aquelles on governem, ens han fet fora o hem tingut oportunitat de governar. És del tot coherent. Però hi ha municipis on haurem de treballar fort perquè malgrat que en altres eleccions el vot convergent és notable, a les municipals no ens n'acabem de sortir, com és el cas d'Alella.
Seran unes eleccions molt disputades?
No ho sé. La meva inquietud és aconseguir que tots els associats puguin participar, contrastar i valorar les dues opcions, i que ens facin confiança tant de manera presencial com telemàtica. Representem la renovació, per la gent, les idees i la manera de veure la comarca.
Seran netes?
Per part nostra, segur. Hem de fer la nostra campanya i jugarem net, igual que espero que ho faci l'altra candidatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL