Política

Festes de la Mercè

Carles Puigdemont: “Els grans projectes només es poden aconseguir amb grans dosis d'unitat”

El president de la Generalitat assisteix a la Missa en motiu de la Mercè i destaca la crida de l'arquebisbe Joan Josep Omella a una “societat més unida”

Carles Puigdemont i l'alcaldessa Ada Colau protagonitzen un Seguici Popular de les festes “amè i distès”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte: “Els grans projectes només es poden assolir amb grans dosis d'unitat”. Puigdemont, que ha assistit a la Missa en motiu de la Mercè, ha trobat “molt escaient” l'homilia de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, qui ha fet una crida a una “societat més unida”.

El president Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han encapçalat el Seguici Popular de la Mercè i han mantingut una conversa amena i distesa, en paraules d'ells mateixos.

Carles Puigdemont ha viscut la seva primera Mercè com a president de la Generalitat. “És un honor immens acompanyar la capital de Catalunya en la seva festa major”, ha explicat en una atenció als mitjans al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, on no ha volgut parlar de res que no estigués relacionat amb la Mercè. Tot i així, i referint-se a l'homilia de l'arquebisbe de Barcelona, ha dit que la unitat és necessària per “avançar cap a un nou país”.

Puigdemont ha assistit a la Missa en motiu de la festa de la Mercè. A la sortida s'ha trobat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no hi ha assistit, com ja va decidir fer l'any passat. Puigdemont i Colau -i la resta d'autoritats- han encapçalat després el Seguici Popular fins a la Plaça de Sant Jaume. Durant el recorregut no han parlat de temes polítics. Ha estat una conversa de caràcter “amè i distès”, ha indicat Colau durant la seva atenció a la premsa al Saló de cent. “Ha estat una conversa molt agradable on hem intercanviat diferents visions de celebrar festes majors”, ha dit Puigdemont.

Preguntada per la qüestió de confiança, Ada Colau ha explicat que s'esperarà a “que arribi el moment i a veure què explica (el president)”. “Això és una qüestió de la Generalitat i avui és festa major”, ha reblat.

El Seguici

Puigdemont ha explicat que durant el Seguici ha pogut notar “a calor dels ciutadans”. El president i l'alcaldessa han encapçalat la comitiva que va des de la Mercè fins l'Ajuntament. En el Seguici hi participen els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners, l'Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Vícria, la tarasca i els Gegants del Pi i de Santa Maria del Mar, i el castellers de Barcelona.

Un cop a Sant Jaume, les autoritats han pujat al balcó de l'Ajuntament, des d'on han pogut veure el Ball de l'Àliga i dels gegants de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona