Política

Política

Iceta a Pedro Sánchez: “Allibera'ns del PP i de Rajoy, per Déu!”

Núria Parlon insta els barons socialistes a “tancar files” amb el líder del PSOE

El primer secretari del PSC i aspirant a revalidar el càrrec, Miquel Iceta, ha exigit al líder del PSOE, Pedro Sánchez, a “mantenir-se ferm i alliberar” els ciutadans del PP i de Mariano Rajoy a la presidència del govern espanyol. “Per Déu, estem amb tu, aguanta, resisteix les pressions, intenta formar majoria progressista i de canvi”, ha exclamat abrandat Iceta en la seva intervenció durant la Festa de la Rosa que els socialistes celebren aquest dissabte a Gavà.

Iceta que definit el socialisme com una “família unida, diguin el que diguin, al voltant de Pedro Sánchez”, ha intervingut just després de la seva rival de cara a les primàries, Núria Parlon. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha instat “les veus crítiques” del PSOE a “tancar files amb Pedro Sánchez”: “Ens representa a tots, no volem un govern del PP a Espanya”, ha reblat. 

Iceta, que ha agraït el suport de les bases “a les verdes i a les madures” -“sense vosaltres no hi hauria hagut ball”-, ha assegurat que la socialista és una “família unida, diguin el que diguin, al voltant de Pedro Sánchez”.

I en aquest sentit ha arengat abrandadament pel 'no' dels socialistes a un govern amb Mariano Rajoy i el PP. “Pedro et toca”. “Mantén-te ferm, allibera'ns del PP i Rajoy, estem al teu costat, estem amb tu, aguanta, resisteix a les pressions, intenta formar una majoria progressista i de canvi; Espanya no es pot permetre quatre anys més de PP: no, per Déu, no!”, ha exclamat.

També en una línia semblant s'ha expressat la viceprimera secretària dels socialistes catalans, Núria Parlon, que pugna amb Iceta per assumir el lideratge del partit. La dirigent socialista ha reclamat a les “veus crítiques” del PSOE que “tanquin files” amb Pedro Sánchez. “Que li donin suport en la tasca que vol emprendre representant-nos a tots, no volem un govern del PP a Espanya”, ha insistit en definir un executiu dels populars com a sinònim de “corrupció i insensibilitat”.

La també alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha exigit a la política “pocs despatxos i molts carrers” i sobretot “menys platós” perquè des de la televisió “no s'incideix sobre la vida de la gent”. En clau interna de primàries, Parlon s'ha mostrat satisfeta de “reforçar el partit democràticament”. “Sigui quin sigui el resultat, el millor socialisme”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona