Política

Política

Sánchez ofereix de nou a Podem i C's “generositat” per formar un govern alternatiu

El líder del PSOE intervé a la Festa de la Rosa del PSC, que ha reunit unes 15.000 persones a Gavà

El dirigent socialista reclama a Pablo Iglesias i Albert Rivera que s'asseguin a parlar

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dissabte que mantindrà el seu “no” a la investidura del candidat popular, Mariano Rajoy, “fins al final”, i ha ofert “generositat” a Podem i Ciutadans (C's) per formar un govern alternatiu que garanteixi el “canvi” a Espanya. “Tots hem de ser generosos, i dic a les forces del canvi que el PSOE està disposat a ser generós per acabar amb el govern de Mariano Rajoy”, ha recalcat el líder socialista, que ha sol·licitat també a aquestes forces que per a això “aixequin els vetos creuats”.

Sánchez ha intervingut avui en el marc de la Festa de la Rosa del PSC, que ha reunit unes 15.000 persones a Gavà (Baix Llobregat), segons els organitzadors. El secretari general del PSOE ha advertit els líders de Podem i Ciutadans, Pablo Iglesias i Albert Rivera, que els seus “vetos creuats” estan apuntalant Rajoy com a president del Govern, frenant així la “regeneració” política i democràtica que pregonaven quan es van presentar com “els partits del canvi”.

“Iglesias em diu ‘has de parlar amb els nacionalistes', i jo vaig a parlar amb els nacionalistes; Rivera em diu ‘has de parlar amb el PP', i jo parlo amb el PP. Ells dos per què no s'asseuen a parlar?”, ha qüestionat.

Sánchez ha avisat que no intentar construir una alternativa als populars seria “imperdonable”, i ha asseverat que els socialistes treballen incessantment “perquè Mariano Rajoy no segueixi ni un quart d'hora més al capdavant del Govern d'Espanya”.

D'aquesta manera ha respost el líder socialista a Mariano Rajoy, que va sostenir ahir que el govern que aspira a formar Sánchez “no duraria ni un quart d'hora”.

Al líder i a la cúpula del PP també els ha retret que reclamin una abstenció dels socialistes per facilitar un govern de Rajoy apel·lant al “sentit d'Estat”. “Som irresponsables per no donar suport a un Govern en el qual no creiem i també som irresponsables per intentar formar un Govern en el qual creiem”, ha ironitzat en aquest sentit.

Sánchez ha retret també als populars que usin el “sentit d'Estat” per justificar les seves reunions amb partits nacionalistes i que, en canvi, quan és el PSOE qui pren part en aquestes reunions els acusin de “vendepatrias”.

El líder socialista també ha culpat el PP de la persistència del conflicte entre l'executiu espanyol i la Generalitat catalana, i ha recalcat que només es resoldrà mitjançant el diàleg. “Quatre anys de deriva independentista i quatre anys d'immobilisme del senyor Rajoy el que ens fan és plantejar de manera urgent el canvi polític al nostre país en base al diàleg”, ha resolt Sánchez.

Després del seu discurs, el polític s'ha donat un petit bany de masses amb els assistents a aquesta tradicional festa dels socialistes catalans, en la qual també han intervingut els candidats a primers secretaris del PSC, Miquel Iceta i Núria Parlón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia