Política

la crònica

Mundó i el proverbi xinès

El conseller va apel·lar al 12% de votants d'En Comú Podem perquè es “mullin” i diguin si volen una República catalana

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va avançar ahir que el president de la Generalitat explicarà avui la manera com el govern farà un pas decisiu per poder “passar d'una comunitat autònoma a un estat propi”. Mundó –un piulador fervent de l'actualitat, com Puigdemont– no va voler avançar cap detall davant dels comensals del dinar-col·loqui Preparats per fer el cim, organitzat per les associacions Sobirania i Justícia, i Drets, al restaurant Pomarada. Mundó, però, no es va mossegar la llengua per explicar com cal afrontar aquests “difícils” últims metres per coronar el cim de la República catalana “sense quedar congelats”.

Mundó va insistir que el procés constituent “comença i acaba a les urnes, amb el vot dels ciutadans, perquè l'ADN del procés és la democràcia”. Per això, el conseller va apel·lar al 12% de votants d'En Comú Podem i d'Iniciativa, que el 27-S no es va posicionar sobre la independència, perquè aquest cop “es mullin, de la mateixa manera que han dit que no volen la monarquia espanyola”, i aclareixin si se sumen o no al 48% de catalans que en les anteriors eleccions catalanes van votar a favor de la independència.

Per encoratjar aquests electors i al comensal que va preguntar que “quan tindrem una alegria?”, el conseller va respondre amb un proverbi, que no recordava si era xinès o àrab: “Qui vol canviar una cosa busca una eina, i qui no, es lamenta.” El conseller d'ERC va insistir que “és una fantasia” insistir en què cal canviar la Constitució o en un referèndum pactat amb l'Estat espanyol. “Si el PP, el PSOE i C's arriben a un acord, serà una proposta que no satisfarà Catalunya”, va sentenciar Mundó.

La presidenta de Sobirania i Justícia, Isabel-Helena Martí, amb un to desenfadat, va deixar que el conseller pogués dinar –una amanida de tomàquet amb formatge de cabra i bacallà de segon– i va presentar el president de Drets, Sergi Blàzquez, i defensor d'Homs al 9-N, juntament amb la penalista Eva Labarta. Blàzquez va detallar les denúncies a la fiscalia sobre el munt de piulades que escupen catalanofòbia, i que han recorregut l'arxiu del cas de les banderes amb l'estelada en camps de futbol perquè “el Suprem s'hi pronunciï”. Un nou front –va avançar– és “la defensa de la custòdia de valors”, ja que han detectat en què es “discrimina la comunitat catalana”, per la llengua, en separacions amb menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona