Política

Arriba l'hora de la veritat per al PDC

Dues candidatures, la de Pere Vila i la de Marc Gafarot, es disputen demà i dissabte la direcció del PDC a les comarques gironines

Tranquil·litat a les direccions comarcals, on totes són candidatures úniques

La federació del Partit Demòcrata Català (PDC) a Girona afronta demà i demà passat dos dies decisius. Dues candidatures es disputen la direcció del partit a través d'unes primàries, seguint els acords presos en el congrés fundacional.

D'una banda, hi ha la llista del fins ara president de la federació de Convergència Democràtica de Catalunya a la demarcació, Pere Vila, i de l'altra, la que encapçala el politòleg palamosí Marc Gafarot. Totes dues es presenten amb la intenció de liderar la refundació del partit, si bé amb matisos importants.

La cursa i els candidats

La presidència del partit a la demarcació de Girona ha estat força moguda perquè en un primer moment es presentaven dues candidatures, l'encapçalada per Pere Vila, actual president de la Diputació de Girona i exalcalde de Llançà, i la de Jaume Busquets, alcalde de Sant Martí de Llémena. Això va donar peu a converses per mirar de fer una llista unitària. La idea de Vila, però, no va prosperar, perquè finalment Busquets es va retirar de la cursa en aspirar només a liderar el partit al Gironès. Així, i en el decurs d'una setmana, va semblar que, finalment, només hi hauria una llista, per la qual cosa no caldria fer les primàries. No va ser així. La retirada de Busquets va propiciar l'aparició de Marc Gafarot. De fet, si Busquets hagués mantingut la pugna amb Vila, Gafarot no s'hauria presentat.

Totes dues es presenten amb la voluntat de liderar el canvi cap a un partit que vol ser més participatiu i obert a la societat i a la militància. Vila destaca que el seu és un projecte “cohesionat” i “renovat” amb el repte de donar forma al nou partit arreu de les comarques gironines i “vetllar” pel seu pes en la construcció del nou estat. Gafarot, per la seva banda, reivindica que ells representen “l'autèntica renovació, més enllà de les sigles” i dins dels límits del “respecte i la feina per un mateix projecte”; sostenen que volen presentar batalla contra el que consideren “la llista única”.

Tranquil·litat al territori

Pel que fa a les direccions comarcals del nou PDC, el panorama es presenta molt més tranquil, amb llistes, en aquest cas sí úniques, encapçalades per Jaume Busquets (Gironès), Ferran Roquer (Alt Empordà), Carles Salgas (Baix Empordà), Carles Roca (Selva), David Coromina Juncà (Garrotxa), Lluís Costabella (Pla de l'Estany) i Joan Manso (Ripollès). La militància podrà votar durant dos dies: demà i dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona