Política

PERE VILA

CANDIDAT I FINS ARA PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE CDC

“S'ha acabat posar gent a dit des del partit”

“Tenim una candidatura amb experiència però amb molta gent que no ha estat mai en els òrgans del partit”

LA LLISTA

1. Pere Vila 2. Natàlia Figueras 3. Marta Madrenas 4. Marta Felip 5. Jordi Munell 6. Pep Berga 7. Dolors Rovirola 8. Marta Cullell 9. Júlia Calders 10. Montse Mindan 11. Jordi Xargay 12 Pep Solé i 13. Albert Robert

Pere Vila, fins ara president de la federació de CDC, es presenta a la reelecció per liderar el PDC amb el compromís de ser-hi dos anys i amb una candidatura que vol liderar aquest canvi cap a la “nova política”.

És conscient que, si surt escollit president, ho serà d'un partit que encara no té un nom clar?
És cert, aquesta és una anomalia que no entrava dins dels nostres càlculs. Canviar un nom històric com el de CDC ja generava debat, però trobar-se ara sense un nom registrat no ho esperàvem, la veritat. A banda del nom, però, som un partit absolutament necessari.
Bé, deixem el nom. Estem realment davant un partit nou?
Sí. El que va aprovar el congrés fundacional deixa clar un abans i un després. Un punt molt important és que s'ha acabat la dinàmica de posar la gent segons dicti la direcció. Aquell que vulgui encapçalar el projecte polític s'ho ha de guanyar amb l'aval dels associats i associades. Això vol dir que hem entès cap on va la nova política i treballem per fer un partit més participatiu i més horitzontal. Amb altres paraules: qui vulgui ser escollit s'ho ha de guanyar per meritocràcia i no per afinitats.
Un missatge que comparteixen les dues llistes, per cert. Com definira la seva candidatura?
Penso que hem llegit el resultat del congrés i per això, de les persones que en formen part, només dues repetim, si es pot dir així: un servidor i en Pep Solé. La resta són cares noves, en el sentit que són persones que tenen responsabilitats polítiques però no dins dels òrgans de govern del partit. Penso que això diu molt del que hem volgut fer. El que volem és generar nous lideratges treballant pel partit.
Vostè és president de la federació de CDC i, en tornar-se a presentar, es dedueix que es veu motivat per contribuir al canvi. Té data de caducitat, però?
Sí, no acabaré complint els quatre anys, si surto escollit amb la confiança dels militants. La meva idea és ser-hi la meitat del mandat o el temps que el partit consideri. Estem parlant de mesos perquè coincidirà amb el període de les eleccions municipals. Però, en tot cas, d'aquí a dos anys, dos anys i uns mesos, tornarem a fer primàries. Aquest és un compromís que faig convençut.
Resumint: vol ajudar a fer la transició, però sense voluntat de perpetuar-se?
Cap ganes de perpetuar-me, exactament.
Què representa la seva candidatura?
Crec que representem un sector de gent que ha tingut i que té responsabilitats i que pot ajudar des de l'experiència i també la joventut a enfortir aquest nou partit que neix. És una llista que servirà per fer aquest trànsit cap a una nova organització.
Hauria estat millor presentar una única candidatura?
En un primer moment vaig voler consensuar una única candidatura amb Jaume Busquets perquè d'alguna manera ja ho havíem treballat. La sorpresa va ser quan em va dir que aniria per lliure. Jo mai vaig buscar no fer primàries, però vaig mirar de seguir amb la idea original, perquè seríem més forts. Després Busquets es va fer enrere i es presenta Gafarot. Vull que quedi clar que unes primàries el que faran serà reforçar el missatge del guanyador, perquè forma part del partit que volem fer. A més, estem veient que la gent està responent venint als locals. Això vol dir que som un partit necessari per al futur del país i en el qual la gent vol confiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona