Política

política

crisi interna al psoe

La presidenta del comitè federal: “En aquest moment l'única autoritat que existeix al PSOE sóc jo”

Verónica Pérez acusa els afins a Pedro Sánchez “d'atrinxerar-se” aquest dijous a la seu de Ferraz

La també secretària general del PSOE de Sevilla assegura que l'executiva reunida avui “no té validesa”

La presidenta del comitè federal del PSOE, Verónica Pérez, ha proclamat aquest dijous que, en aquest moment, ella és l'única autoritat del partit, precisament en aquesta condició i ha demanat “dignitat” per a la fins ara direcció. Pérez, que també és la secretària general del PSOE de Sevilla, ha acudit a la seu del partit a registrar una sol·licitud perquè es reuneixi la comissió de garanties socialista i afronti la situació del partit després de la dimissió de 17 membres de la Comissió Executiva Federal.

“En aquest moment l'única autoritat que existeix en el PSOE és la presidenta del comitè federal, que, els agradi o no a alguns, sóc jo, perquè em van elegir els meus companys i companyes del comitè federal”, ha dit a les portes de Ferraz rodejada de periodistes. Segons Pérez, l'executiva reunida aquest dijous “no té validesa”.

La reunió de l'executiva dels afins a Pedro Sánchez ha començat a les 10.30 hores del matí amb l'objectiu de convocar el Comitè Federal del PSOE perquè aquest convoqui, també, un Congrés extraordinari del partit on escollir la nova direcció. És precisament el full de ruta que Pedro Sánchez va exposar dilluns, quan va anunciar que proposaria al Comitè Federal la celebració d'unes primàries al mes d'octubre -on va afirmar que es presentaria- i un Congrés al mes de desembre.

Els crítics volen evitar aquest calendari i aspiren a forçar l'entrada d'una gestora. La via: el Comitè de Garanties del partit, un òrgan on Susana Díaz controla tres dels cinc membres i que hauria de determinar que l'executiva del partit està dissolta pels Estatuts. Amb tot, la direcció de Sánchez ha fet públic un comunicat de la presidenta del Comitè de Garanties -afí a Sánchez- Isabela Celaá, on aclareix que només ella pot convocar aquest òrgan, i on critica que la presidenta de la Mesa del Comitè Federal, Veronica Pérez, l'hagi intentat convocat unilateralment.

Els crítics acusen els afins a Sánchez “d'atrinxerar-se” a la seu de Ferraz. “Crec que avui, més que arguments reglamentaris i estatutaris, cal reclamar dignitat personal i política”, ha sentenciat Verónica Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona