Política

Els EUA estudien “noves opcions” sobre Síria

Els últims atacs de Damasc i Moscou a Alep han causat almenys 320 morts

El president nord-americà, Barack Obama, ha demanat al seu govern que li presenti “noves opcions” sobre Síria arran del fracàs de les negociacions amb Rússia per posar fi a més de cinc anys de guerra. Les posicions entre les dues potències mundials són molt allunyades i ara mateix hi ha una escalada de retrets. Si dimecres era John Kerry, secretari d'Estat nord-americà, qui amenaçava Rússia de congelar les negociacions, que ara ja són pràcticament en via morta a causa de l'atac als hospitals d'Alep, ahir era el viceministre d'Afers Estrangers Serguei Riabkov qui afegia llenya al foc acusant els Estats Units de liderar “una política de xantatges i amenaces que només afavoreix els seus clients”.

Treva de 48 hores

Rússia proposa ara una treva humanitària de 48 hores a Alep. “Amb l'objectiu de garantir l'accés humanitari, estem proposant una pausa de 48 hores, però els col·legues nord-americans, per raons que tan sols ells coneixen, estan obstinats a demanar una treva de set dies”, va assegurar Riabkov davant els periodistes.

Per la seva banda, el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va fer unes dures declaracions en contra dels bombardejos que van destrossar dos hospitals a la ciutat d'Alep. “Un escorxador és més humà”, va assegurar.

Tot i les desavinences evidents entre els dos països, l'ONU va tornar ahir a instar els Estats Units i Rússia a continuar les negociacions per restaurar l'alto el foc a Síria, ja que considera que és l'única sortida possible a la catastròfica situació que es viu, especialment a la ciutat d'Alep. L'enviat especial adjunt de l'ONU per a Síria, Ramzy Ezzeldin Ramzy, va assegurar que “ningú ha donat per acabat l'alto el foc de manera oficial”, tot i que els combats a Alep s'han multiplicat amb una gran violència en les últimes setmanes, en què han mort almenys 320 persones, entre elles un centenar de nens. Ramzy va assenyalar que hi ha 600 ferits a Alep que no reben l'atenció mèdica que necessiten i que han de ser traslladats. Es calcula que a la zona oriental d'Alep, en mans dels rebels i atacada per l'exèrcit sirià i el rus, hi queden poc més de trenta metges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia