Política

parlament

debat

Puigdemont torna a dir a la CUP que no vol apujar els impostos

El president insisteix que actualment “qui més té, ja ho paga”

El cap de l'executiu català acusa Arrimadas de fer un discurs “prefabricat”

“Vostè té la barra de dir que Espanya ve a ajudar els catalans?, pregunta a Albiol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a recordar a la CUP que “qui més té, ja paga” i ha afegit que “la gran fortuna” es troba en els recursos que van a parar a l'Estat espanyol. “Necessitem aquests recursos fiscals. Segur que aquí ens trobarem”, ha dit fent referència implícita als pressupostos. “Aquest és el nostre mandat i d'aquí no ens mourem”, ha deixat clar Puigdemont.

En el torn de resposta, el diputat Benet Salellas ha posat en dubte que ara s'estigui complint la màxima de “qui més té, més paga”, i ha tornat a demanar un augment impositiu de les rendes més altes.

“Avui s'han equivocat de debat”

D'altra banda, el president ha acusat Ciutadans de portar el discurs “prefabricat” de casa després de posar en evidència que Inés Arrimadas, havia mencionat més el procés que el propi cap de l'executiu. “Avui s'han equivocat de debat. Escoltin més el que diem”, ha etzibat.

Puigdemont també ha demanat “més rigor” a Arrimadas, tant pel que fa a les dades -xifres d'atur o les places per a residències, entre d'altres- com també a les seves apreciacions mes poítiques. “M'ha acusat de triomfalisme i victimisme, i les dues coses no poden ser. Seria com pactar amb el PP i el PSOE alhora. Bé, hi ha una excepció: vostès ho han fet”, ha rematat el president.

En el torn de rèpliques, Arrimadas ha defensat la capacitat de Ciutadans de pactar tant amb el PP com el PSOE i ha tornat a insistir en les seves dades. “No ha negat res del que li he dit”, ha dit la cap de l'oposició , que ha defensat un projecte “dialogant” de Catalunya amb Espanya.

“Les pensions a Espanya no estan garantides”

En resposta al PSC, Carles Puigdemont ha deixat ben clar que “no li podem dir a la gent” que Catalunya millorà si es manté a dins de l'Estat espanyol. “La independència és incerta”, però en canvi, el que sí és segur, és que a “l'estat no hi haurà canvis estructurals” i que les “pensions a Espanya sí que estan en risc”, ha dit.

“L'estat espanyol és una amenaça. I la independència, la solució”, ha etzibat Puigdemont, que ha reiterat; “No es garantiran les pensions investint Rajoy. I ja veurem què acabaran fent els seus companuys (PSOE) d'aquí unes setmanes”, ha afegit el president, que s'ha mostrat dolgut amb Iceta després que aquest l'hagi acusat de “deixar” la gent enrere.

“No podem esperar a una conjunció astral”

El president de la Generalitat, en el seu torn, també ha fet una defensa del sistema educatiu de Catalunya. “Malgrat les dificultats i les retallades, i gràcies a l'esforç de molta gent, l'educació d'aquest país està molt per sobre de les comparatives que vostès han dit”, ha assegurat Puigdemont. “La gent sap que no porta la mainada a una escola de Laos”, ha afegit.

Respecte la proposta de resolució que presentarà aquest dijous Catalunya Si que es Pot (CSQP), en el que defensarà el referèndum pactat, el president de l'executiu ha destacat “l'esforç” del partit de Rabell i Coscubiela per arribar a “acords”.

Ara bé, el president de la Generalitat els ha recordat que mentre d'una banda diuen que hi ha “coses que no poden esperar, i hi estic d'acord”, de l'altra esperen poder arribar a un acord amb l'estat per la celebració de la consulta. “No podem esperar a una conjunció astral a Espanya”, ha sentenciat Puigdemont.

“Vostè creu que la gent és curta?”

Finalment, el cap de l'executiu ha recordat a Albiol que va ser el PP qui va recollir firmes contra l'Estatut i qui ha fomentat campanyes anti catalanes en els darrers anys “I per aquí no hi tornarem a passar”, ha afirmat Puigdemont.

En aquesta línia, el president català ha recordat la recent “Operació Catalunya” o la querella pel 9-N. “Vostè diu que hem perdut el sentit de la realitat? Doncs estic content de pertànyer a visions diferents de les seves i del seu partit”, ha reblat Puigdemont.

“Els hi molesta que el Parlament aprovi lleis. I ho entenc. Això és normal per a qualsevol demòcrata”, ha dit amb certa sorna. “Millor que s'hi vagi acostumant”, ha afegit el cap de l'executiu, que ha recordat a Albiol que quan va anar a veure Rajoy, el president en funcions de l'Estat espanyol no li va acceptar cap dels 46 punts que li va proposar. “Vostè creu que la gent és curta? Vostè té la barra de dir que Espanya ve a ajudar els catalans? Què es pensa que som nens de P-3?”, ha preguntat Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona