Política

mobilitat

El debat sobre la mobilitat tensa el govern del Consell

El tripartit es veu obligat a retirar una moció sobre les futures infraestructures de la comarca per falta de consens

CiU i ERC mantenen les desavinences però ajornen la discussió per al mes de novembre

Un altre episodi de desavinences entre dos dels socis –CiU i ERC– tensa el govern del Consell Comarcal del Maresme. L'etern debat sobre la mobilitat al territori i la necessitat novament de l'organisme de definir-se davant de la Generalitat, que en aquests moments està redactant un pla específic per millorar les infraestructures actuals, va evidenciar el distanciament dels uns i els altres. Tant que el president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez, va anunciar dimarts durant el ple que retiraven la proposta per falta de consens. “Una qüestió tan sensible ha de tenir el màxim suport possible”, es va limitar a dir Martínez.

Els convergents, promotors de la proposta, expliquen que la intenció era fer una recopilació de tota la informació i els acords presos. Però ERC, tot i compartir-ne l'esperit, se'n va desdir a l'últim moment i va preferir que el debat quedés sobre la taula després d'una jornada intensa de reunions que semblava que havien acabat amb un principi d'acord. Mentrestant, la plataforma Preservem el Maresme denunciava que la moció “traïa el consens“ i deixava de banda l'opinió de “la societat civil”, i les JERC, la branca jove d'ERC, pressionaven perquè la votació del Consell s'ajornés i lamentaven que la iniciativa es volgués tirar endavant sense haver-se treballat abans amb els principals agents implicats.

El polèmic text parlava de la necessitat d'actualitzar els estudis al corredor del Maresme, de millorar el transport públic en tren i en carretera i la connexió amb Girona, i de redefinir l'N-II i l'autopista C-32. Sense parlar explícitament de gratuïtat, el document mantenia que la política de peatges s'hauria de basar en els acords ja fixats, però no descarta noves propostes, incloent-hi la possibilitat d'avançar l'aixecament de barreres per als maresmencs. En el que sí que es fa un èmfasi especial és en el fet que les actuacions han de ser finançades amb els 400 milions d'euros que l'Estat va traspassar a la Generalitat.

La comissió es reunirà aquest mes d'octubre

El debat sobre la mobilitat al Maresme es reprendrà en el pròxim ple del mes de novembre, però abans la intenció del govern comarcal és convocar el comissionat on hi ha representants de tots els grups polítics i de la plataforma Preservem el Maresme, que des del febrer passat no s'havia reunit. Una trobada que està prevista per al 25 d'octubre i que, entre altres coses, ha de servir per tornar a posar sobre la taula la moció presentada per CiU. De la trobada, n'hauria de sortir una declaració consensuada per aprovar-la en el pròxim ple del Consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona