Política

Procés sobiranista

L'Advocacia de l'Estat estudia les resolucions sobre el referèndum aprovades pel Parlament

El govern espanyol avisa les forces independentistes que si repeteixen “els mateixos errors del full de ruta de Mas la resposta de l'Estat de dret serà la mateixa”

Sáenz de Santamaría afirma que “seguir en la mateixa línia portarà la Generalitat a la malenconia”

Els serveis jurídics del govern espanyol ja analitzen les resolucions independentistes aprovades ahir pel Parlament, com les que situen una consulta sobre la independència, pactada o no amb l'Estat, com a “molt tard” a finals de setembre de 2017.

La vicepresidenta de l'executiu espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat aquest divendres durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres que l'Advocacia de l'Estat “està estudiant” algunes de les “resolucions sobre el referèndum” que es van aprovar al debat de política general del Parlament de Catalunya per tal de “suggerir al govern [espanyol] les mesures que corresponguin”.

En aquest context, la número 2 de l'executiu de Mariano Rajoy ha avisat les forces que donen suport al govern de Carles Puigdemont que si “repeteixen els mateixos errors del full de ruta d'Artur Mas, la resposta de l'Estat de dret serà la mateixa”. Segons ella, aquest full de ruta ha estat “deslegitimat” reiteradament pels tribunals, motiu pel qual ha pronosticat que el resultat “serà el mateix” davant la mateixa actuació, “repetitiva fins a la sacietat”.

Per la portaveu, No té sentit “tornar una vegada i una altra” al mateix punt “per mantenir-se al govern amb la lletania del referèndum quan hi ha molts problemes reals que no s'estan gestionant, i més encara quan el Tribunal Constitucional ha deixat molt clar el que es pot i no es pot fer”, ha opinat.

“L'enrocament en seguir la mateixa línia portarà la Generalitat a la malenconia” i provocarà el “desencís” als independentistes, ha reblat.

Sáenz de Santamaría ha volgut deixar clar que l'única sobirania és l'espanyola i “l'Estat de Dret es mantindrà ferm en la defensa del dret de tots els espanyols” . “Poden continuar aprovant resolucions perquè els hi ho demana la CUP o perquè els interessa però no assoliran cap objectiu que sigui contrari a allò als espanyols els correspon decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona