Política

Primàries al PSC

El 31,59% de militants del PSC ja ha votat presencialment a les primàries 

Núria Parlon assegura que el PSC “no serà mai com abans de les primàries

Miquel Iceta fa una crida per construir un PSC “fort i unit”

El 31,59% de militants del PSC ja ha votat presencialment a les primàries que aquest dissabte celebra el partit per elegir al nou primer secretari en un duel que protagonitzen l'actual líder, Miquel Iceta, i la número dos de la formació i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon.  

Concretament, fins a les 14 hores havien votat un total de 5.445 militants dels 17.238 que estan cridats a les urnes presencialment en algun dels 135 punts habilitats, segons fonts socialistes.

Paral·lelament, el partit ha posat a disposició dels afiliats una plataforma de vot telemàtic per facilitar la seva participació, un sistema que han sol·licitat 698 socialistes, el que eleva el cens total de votants a 17.935.

Núria Parlon ha volgut posar en valor avui el procés intern que culmina aquest dissabte el partit amb la celebració de les primàries i ha assegurat que el partit “no serà mai com abans” d'aquest procés electoral. En declaracions als mitjans després de votar des de Santa Coloma de Gramenet, Parlon ha afirmat que el partit serà “més fort” per afrontar els reptes que ella veu, com un “gir a l'esquerra”, la necessitat de “reconnectar” amb determinats sectors de la societat, especialment els joves; i “recuperar la centralitat política.

D'altra banda, ha reiterat que els diputats del PSC al Congrés votaran ‘no' a una eventual investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, i ha demanat a la gestora del PSOE que “pensi bé com justificar” el “gir ideològic” que suposaria abstenir-se.

Per la seva part, l'actual primer secretari del PSC i candidat a la reelecció, Miquel Iceta, ha fet una crida a la participació per construir un PSC “fort i unit” i amb un “lideratge sòlid”. En declaracions als mitjans després de votar, Iceta també ha reiterat que els diputats del PSC “mantindran la coherència” i votaran ‘no' a una eventual investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, tot i que això suposi anar en contra del vot del PSOE.

Així, ha insistit que no és partidari de reconsiderar les relacions federals amb els socialistes espanyols. Iceta ha reconegut que aquest assumpte serà el “repte més immediat” que haurà d'afrontar el primer secretari del PSC però ha afegit que també caldrà afrontar altres reptes com els plantejats pel “referèndum unilateral”, la situació del a política catalana “en un carreró sense sortida” i la crisi del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans