Política

Pressió als ajuntaments que van treballar el 12 d'octubre

L'Estat ha requerit als consistoris de Celrà, Viladamat, Verges, les Preses i Mieres que confirmin que van obrir i si hi havia empleats públics

Han enviat 58 requeriments a municipis catalans

La Subdelegació del Govern ha fet arribar cartes als ajuntaments de Celrà, Viladamat, Verges i Mieres (tots aquests governats per la CUP) i al de les Preses (governat per CiU) perquè li confirmin que van obrir el 12 d'octubre, quins serveis van prestar i si hi havia empleats públics treballant. En el document, signat pel subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, es reclama també una còpia de l'acord pel qual es va obrir el consistori. L'Estat ha enviat el mateix requeriment a 58 municipis d'arreu de Catalunya.

La reacció dels alcaldes de la CUP (Dani Cornellà, de Celrà; Ignasi Sabater, de Verges; Enric Domènech, de Mieres, i Robert Sabater, de Viladamat) no s'ha fet esperar. Ahir mateix van considerar “absurda” la petició i van assegurar que la ignoraran. L'argument dels cupaires és que la informació ja és de domini públic, anunciada a través dels mitjans de comunicació o dels acords publicats a les respectives pàgines web i, per tant, consideren “innecessari formalitzar cap mena de resposta”. Recorden que l'obertura de l'edifici consistorial el 12 d'octubre “no és una pràctica nova” i que en el cas de Celrà i Viladamat ja és el cinquè any que s'obre. “Sempre s'ha fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s'ha rebut cap tipus d'advertiment ni amonestació. Per això, sorprendria ara aquesta petició si no fos per l'enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha fet disparar novament els engranatges de l'Estat per atacar l'autonomia municipal i el moviment independentista”, consideren.

Dilapidació de recursos

Avisen, a més, que continuaran aplicant els acords municipals pels quals van decidir obrir el 12 d'octubre, “sempre respectant la llibertat d'opció del personal municipal”, hi afegeixen.

Els alcaldes insten la Subdelegació del Govern de l'Estat a Girona a “deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara falta de sentit del ridícul.

LA XIFRA

20
dies
dóna la subdelegació als ajuntaments per remetre la informació requerida, que els alcaldes es neguen a enviar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona