Política

municipal

procés participatiu

Bàscara farà una consulta per vendre l'ajuntament

El ple aprova preguntar-ho a la població tot i que la consulta no serà vinculant

Es desencalla en part el litigi que d'uns 10 anys ençà impedia el desenvolupament del polígon industrial d'Orriols

“Nosaltres no tenim ganes de vendre l'ajuntament, i estem explorant altres vies per solucionar la situació econòmica del municipi, però volem saber què n'opina la població”, diu Narcís Saurina, l'alcalde de Bàscara. El ple va aprovar divendres tirar endavant els tràmits per convocar una consulta popular no referendària perquè els habitants del municipi expressin la seva posició respecte a la venda de l'edifici de la casa consistorial (casal Ferrer). La proposta va ser aprovada per 4 vots a favor, cap en contra i 1 abstenció. Ara només falta concretar la data i tramitar-ho. Saurina recalca que la consulta no serà vinculant, però, un cop la població hagi opinat, el govern tindrà un element més a les mans per decidir, si ho considera necessari, posar a la venda l'edifici. L'estiu passat, en una reunió de veïns per explicar la situació financera del municipi (prop de 3 milions de deute), el govern de Bàscara va posar sobre la taula la possibilitat de vendre l'edifici consistorial i traslladar-se en un altre local.

L'alternativa del polígon

També avançava en aquell moment que s'estaven estudiant altres alternatives, i una d'aquestes precisament ha fet un nou gir en l'últim ple: es va aprovar per 5 vots a favor (cap en contra i cap abstenció), el pla parcial de delimitació i urbanístic SUND-02, que podria desencallar el projecte de polígon industrial d'Orriols. Segons l'alcalde, en qüestió de mesos es podria començar a urbanitzar el polígon, i la instal·lació d'empreses i els ingressos que això representaria per al municipi canviaria la situació econòmica. No tot quedaria resolt en aquest polèmic polígon, ja que el projecte es va començar a plantejar fa uns 10 anys (fins i tot més, ja que el polígon industrial ja era qualificat així el 1978), i no s'ha pogut concretar mai a causa de l'intercanvi de denúncies entre l'Ajuntament i el promotor del projecte. En l'estat actual, l'alcalde explica que les denúncies seguiran el seu curs, però tot i això les dues parts han acordat fer un parèntesi per tirar endavant el desenvolupament del polígon tal com es plantejava en el projecte del 2012.

Petició d'auditoria

Finalment en el ple de divendres també es va aprovar fer les gestions perquè el Parlament de Catalunya sol·liciti a la Sindicatura de Comptes que auditi els comptes de l'Ajuntament de Bàscara. El ple ja ho havia demanat directament a la Sindicatura el mes de juliol, però la sol·licitud va ser denegada. Aquesta última sol·licitud es va aprovar per 5 vots a favor, cap vot en contra i cap abstenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA