Política

La fiscalia demana que s'arxivi la denúncia de Trias a Interior

Trias i CDC van denunciar les converses de Fernández Díaz amb Daniel de Alfonso

Acusaven el ministre dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics

La fiscalia general de l'Estat ha demanat l'arxivament de la querella criminal presentada al setembre davant el Tribunal Suprem (TS) per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i per Convergència Democràtica de Catalunya –avui Partit Demòcrata Europeu Català– contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pel contingut de les gravacions al seu despatx, l'octubre del 2014, en plena campanya electoral, amb l'aleshores director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, OAC, Daniel de Alfonso. Trias i CDC acusaven Fernández Díaz dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics. En aquella conversa, i entre altres coses, Fernández Díaz i De Alfonso al·ludien a polítics catalans com ara Xavier Trias, al qual es va atribuir un presumpte delicte de blanqueig a través d'un compte a Suïssa, acusació que després es va comprovar que era totalment falsa.

Com ja va passar al juliol amb una altra denúncia interposada per ERC i CSQP, la fiscalia, que presideix Consuelo Madrigal, sosté que del contingut de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso no es desprenen indicis suficients per iniciar una investigació penal per haver-se realitzat entre dos càrrecs públics que tenen entre les seves funcions lade perseguir indicis de delicte. En la seva querella, Trias i CDC asseguren que el partit, CDC, presidit aleshores per Artur Mas, era l'objectiu de “totes les tèrboles maniobres” que presumptament Fernández Díaz i De Alfonso van tractar durant les seves trobades. Segons la querella, en aquelles reunions el ministre va ser “eloqüent” i no va mostrar “cap vergonya” tot utilitzant “la franca verborrea de qui es creu impune”.

Tot i que la fiscalia general de l'Estat no veu cap delicte en les converses, sí que va encomanar a les fiscalies de Madrid i Barcelona que valoressin si es van poder cometre delictes de revelació de secrets i malversació de cabals públics en relació amb aquests fets a càrrec de De Alfonso, que és una persona no aforada i sobre la qual, per tant, no tenia competència. En aquest sentit, el portaveu d'interior del Partit Demòcrata Europeu Català al Congrés, Sergi Miquel, demanarà avui al Congrés una proposició no de llei a la comissió d'Interior per demanar la reprovació de l'actuació del ministre Jorge Fernández Díaz pel tema de les converses. El diputat defensarà que el ministre de l'Interior “va intentar interferir en un procés electoral i atacar una formació política concreta”. Miquel destacarà que el ministre no va actuar d'acord amb els principis democràtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona