Política

tribunals

procés sobiranista

Forcadell: “Dinamitar l'Estat és permetre la corrupció”

La presidenta del Parlament ha assegurat que està “tranquil·la” i disposada a fer “tota la feina que tenim per endavant”

Afegeix que no comtempla la possibilitat que sigui inhabilitada

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha volgut reaccionar a la presentació de la querella de Fiscalia per permetre el debat de les conclusions de la comissió del procés constituent, amb contundència.

Com que el fiscal l'acusa al seu escrit de voler “dinamitar l'Estat”, Forcadell ha replicat que per a ella “dinamitar l'Estat és permetre la corrupció, que suspenguin lleis contra els desnonament, contra la igualtat efectiva i contra la pobresa energètica, i que coartin la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats del Parlament”.

La presidenta, de fet, no entén com el fiscal pot parlar de dinamitar l'Estat per “senzillament debatre al Parlament, quan al Parlament hi són per debatre i els ciutadans volen que debatem i parlem sobre els que els preocupa i el que està al carrer”. “Que es miri l'Estat cap a dins, que miri la corrupció, les lleis que ha suspès que eren per ajudar les persones que més ho necessiten”, ha sentenciat.

Amb tot, Forcadell no s'ha mostrat sorpresa perquè el fiscal en cap de Catalunya hagi presentat la querella contra ella, tal i com li va ordenar Fiscalia General de l'Estat. “Ningú esperava una cosa diferent i tothom sabia que acabaria passant. Aquesta querella demostra el que sempre hem dit, que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poders”, ha valorat Forcadell, tot reiterant que creu que en el debat que porta a la querella ella va “complir amb les funcions com a presidenta”.

Davant la presentació d'aquesta querella, Carme Forcadell ha assegurat estar “tranquil·la” i disposada a “fer tota la feina que tenim per endavant”. Si fruit de la denúncia acaba sent citada a declarar al TSJC, la presidenta ha assegurat que acudirà perquè vol “defensar el que va fer allà on faci falta”. “Vaig fer el que havia de fer”, ha dit. De fet, està convençuda que el procés judicial no pot acabar amb la seva inhabilitació. “No ho contemplo, perquè seria tan gros que ni ho contemplo”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona