Política

Albiol compara Forcadell amb una “conductora suïcida” i C's celebra que la justícia no faci distincions

El líder del PP català deixa entreveure que la presidenta del Parlament hauria de dimitir

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha titllat aquest dimecres la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de “conductora suïcida” per posar en perill els catalans amb una actitud “temerària i irresponsable”. “Decideix conduir per una autopista en direcció contrària i no només es posa en perill a ella sinó també a la resta de conductors”, ha dit utilitzant una metàfora.

En una atenció als mitjans des dels passadissos de la cambra catalana, Garcia Albiol ha considerat que Forcadell hauria de sospesar dimitir del càrrec en cas que acabi anant a judici per desobediència i prevaricació, tal com ha demanat la Fiscalia de Catalunya. “El més raonable és que faci un pensament però no tinc massa esperances que hi hagi mostres de sentit comú i lògica”, ha expressat.

“Si pensés que Forcadell i el Govern actua amb sentit comú, a Catalunya no viuríem els episodis absolutament injustificables i vergonyants que estem vivint en aquesta legislatura”, ha afegit.

Ciutadans reclama acabar amb els privilegis a polítics

Per la seva banda, el portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha celebrat que es tracti judicialment la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com a qualsevol altre ciutadà, i ha reclamat acabar amb els privilegis per als polítics i els aforaments. “Resulta normal que si un polític incompleix les lleis existeixin les actuacions judicials pertinents”, ha destacat en declaracions als mitjans al Parlament.

C's respecta l'actuació dels tribunals i demana que els polítics estiguin subjectes a ells “de la mateixa forma que qualsevol altre ciutadà”, i apel·la al bon funcionament de l'Estat de dret. També ha demanat que no es discuteixi l'escrit de la Fiscalia després que Forcadell hi hagi replicat que dinamitar l'Estat és avalar la corrupció i donar suport a lleis contràries als drets ciutadans, i ha recordat que qui dictarà sentència serà un tribunal i no el fiscal.

“El poder judicial a Espanya és independent i la Fiscalia, de moment, està fent el seu treball”, al qual Forcadell podrà presentar al·legacions abans que hi hagi una sentència, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona