Política

procés sobiranista

Puigdemont, disposat a anar a la presó pel referèndum

Adverteix que engarjolar-ho per aquesta qüestió seria “una barbaritat inexplicable”

Està disposat a anar a la presó per haver convocat el referèndum sobre la independència de Catalunya previst per a l'any vinent, però adverteix que “seria una barbaritat inexplicable”. Així de clar s'ha expressat el president de la Generalitat en una entrevista concedida a Vanity Fair l'endemà de la qüestió de confiança però que s'ha publicat aquesta setmana. Carles Puigdemont ha assegurat que no pensa renunciar “al compromís amb els ciutadans”.

El President afirma, taxatiu, que no es presentarà a les pròximes eleccions al Parlament com a candidat a la presidència de la Generalitat; fins al punt que quan el periodista que l'entrevista insisteix li respon amb un col·loquial “que no em presentaré, caram!”

Puigdemont referma la seva total convicció que pactar el referèndum seria bo tant per l'Estat com per a Catalunya, per bé que insisteix que “en democràcia els ciutadans sempre estan per damunt de les lleis” i que des d'aquest punt de vista “el referèndum es farà diguin el que diguin des de l'Estat i les normes espanyoles”.

En relació a les dades vinculades amb la validesa del referèndum, el president de la Generalitat evita pronunciar-se sobre quin hauria de ser el percentatge de participació que donaria validesa al resultat i ho fa “per evitar un boicot”, tot i que matisa que “si hi ha una participació del 20%, encara que surti un 100% a favor de la independència, no ens sentirem legitimats per fer res”. “Hauríem perdut”, rebla.

Pel que fa a la relació amb la CUP, Puigdemont es mostra convençut de poder continuar l'acord per tirar endavant els pressupostos i el full de ruta. I quan li pregunten si se sent incòmode governant amb els cupaires respon: “estic més còmode que quan el meu partit pactava amb el PP, el partit de la corrupció”.

La referència sobre la corrupció l'aprofiten a Vanity Fair per preguntar-li què pensa sobre els presumptes casos de corrupció que afecten CDC i una part dels seus exdirigents. Respon que “si algú ha fet alguna cosa il·lícita o il·legal, que pagui. Sigui o no del meu partit”. Nega, però, que el cas de l'extresorer del CDC sigui comparable amb el de Luís Bárcenas. “Ni ha esborrat ordinadors, ni ha pagat res a ningú, ni hem tingut un sistema de distribució i blanqueig. Ni ell ni cap de nosaltres s'ha lucrat; ningú aquí s'ha comprat iots, motos, apartaments en la Cerdanya, ni condueix vehicles d'alta gamma”, respon.

El cas Pujol també li posen sobre la taula. El president de la Generalitat assegura que “si algú ha cobrat comissions il·legals a CDC, que rendeixi comptes per això” i sobre l'enriquiment il·lícit dels Pujol manté que “no té a veure amb el partit”. “El que hagi fet la seva família, són negocis al marge de Convergència i de la política”. I tanca la qüestió afirmant que “espero que si han fet alguna cosa malament la paguin. Sense cap excepció. No els haig de defensar, però tampoc haig de condemnar-los per alguna cosa que no té gens a veure ni amb el meu partit ni amb Catalunya”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA